Conopida previne afecţiunile ochilor
Conopida nu ar trebui să lipsească din alimentaţia noastră. Are multe vitamine, combate bolile de inimă şi previne cancerul. Iată câteva dintre efectele ei benefice.
Conopida conţine o cantitate foarte mare de potasiu, vitaminele B, B2, C, calciu, magneziu dar şi fier. Pentru a te putea bucura pe deplin de toate beneficiile nutritive oferite de această legumă, este necesar să o păstrezi la frigider şi să o consumi cât mai repede cu putinţă, de preferinţă în stare semi-crudă, gătită în aburi dar crocantă.
Consumul de conopidă poate fi un puternic inamic al unor afecţiuni frecvente, putând preveni anemia, acţionând la nivelul sistemului cardiovascular, ajutând la combaterea bolilor de inimă şi a atacului cerebral sau reglând tensiunea arterială.
Un efect benefic îl are şi asupra oaselor şi metabolismului celular. Consumând conopidă, poţi preveni cataracta dar şi alte afecţiuni oftalmologice.