Consumă prune să-ţi întăreşti organismul
O singură prună conţine aceeaşi cantitate de vitamine şi minerale ca un pumn de afine, fructe considerate până acum ca fiind cele mai bogate în antioxidanţi. Iar calităţile prunelor nu se opresc aici. Iată ce beneficii aduce consumul acestor fructe, organismului.
Previn bolile cardiovasculare. Fierul, calciul, potasiul, seleniu, vitaminele A, B şi C conţinute de prune protejează celulele organismului de acţiunea nocivă a radicalilor liberi, care stau la originea bolilor cardiovasculare, dar şi a cancerului.
Cresc imunitatea. Aceste fructe cresc imunitatea şi ar putea preveni apariţia a numeroase maladii, sunt de părere nutriţioniştii. Ele sunt recomandate în mod deosebit vârstnicilor, fiindcă organismul lor îşi pierde capacitatea de a se proteja de radicalii liberi.
Întăresc oasele. Studiile recente au arătat că aceste fructe sunt numai bune pentru sănătatea oaselor, datorită faptului că sunt o bună sursă de bor, potasiu şi vitamina K, toate esenţiale pentru a avea oase puternice.
Curăţă organismul. Au acţiune detoxifiantă şi decongestivă pentru ficat şi se folosesc ca adjuvant în regimurile alimentare în cazul afecţiunilor hepatice.
Sunt energizante. Prunele au puternice calităţi energizante datorită zaharurilor pe care le conţin în cantitate mare şi care intervin şi stimulează atât sistemul muscular, cât şi pe cel nervos.
Scad aciditatea gastrică. Au capacitatea de a curăţa intestinul şi de a stimula secreţia, contribuind la scăderea acidităţii gastrice, fiind utile în gastrite şi ulcere stomacale.