Consumul de broccoli ajută la prevenirea cancerului și a bolilor cardiovasculare
Broccoli sau conopida verde este un aliment dietetic cu virtuţi medicinale extraordinare! Nutriţioniştii ne recomandă să includem frecvent leguma-minune în dieta noastră.
Cercetările efectuate la Universitatea din Tsukuba-Japonia şi la alte instituţii prestigioase din lume clasează "conopida verde" pe primul loc în categoria legumelor bogate în substanţe anticancerigene, având efect preventiv și în apariţia cataractei şi a bolilor cardiovasculare.Studiile recente au scos la iveală şi un alt beneficiu extraordinar oferit organismului de consumul frecvent de broccoli: leguma combate înmulţirea haotică a celulelor maligne.
În acelaşi timp, Eugen Giurgiu, doctor în biochimie, cu competenţe în fitoterapie şi nutriţie, precizează că broccoli conţine sulforafan, o substanţă care poate preveni apariţia ulcerului, ca şi a cancerului de stomac. Mai mult, broccoli este indicat în tratamentul diferitelor forme de cancer: de esofag, de laringe, de colon, de prostată şi plămâni. Datorită substanţelor active pe care le conţine: vitamine (A, complexul B, U şi C, cu efecte antioxidante), fibre, proteine, minerale, foarte mult calciu-identic cu cel prezent în lapte, glucide, lipide şi enzime, broccoli este eficient şi pentru sănătate oaselor şi a dinţilor, purifică sângele, îmbunătăţeşte circulaţia sângelui şi metabolismul celular. Totuşi, pentru a-şi păstra valoarea terapeutică, broccoli trebuie pregătit cât mai simplu-sub formă de salată şi fiert în aburi.