Consumul de broccoli ajută la prevenirea cancerului și a bolilor cardiovasculare

Ultima actualizare:

    Consumul frecvent de broccoli ajută la prevenirea canceruluiFoto: pixabay.com
Consumul frecvent de broccoli ajută la prevenirea canceruluiFoto: pixabay.com

Broccoli sau conopida verde este un aliment dietetic cu virtuţi medicinale extraordinare! Nutriţioniştii ne recomandă să includem frecvent leguma-minune în dieta noastră.

Cercetările efectuate la Universitatea din Tsukuba-Japonia şi la alte instituţii prestigioase din lume clasează "conopida verde" pe primul loc în categoria legumelor bogate în substanţe anticancerigene, având efect preventiv și în apariţia cataractei şi a bolilor cardiovasculare.Studiile recente au scos la iveală şi un alt beneficiu extraordinar oferit organismului de consumul frecvent de broccoli: leguma combate înmulţirea haotică a celulelor maligne.

În acelaşi timp, Eugen Giurgiu, doctor în biochimie, cu competenţe în fitoterapie şi nutriţie, precizează că broccoli conţine sulforafan, o substanţă care poate preveni apariţia ulcerului, ca şi a cancerului de stomac. Mai mult, broccoli este indicat în tratamentul diferitelor forme de cancer: de esofag, de laringe, de colon, de prostată şi plămâni. Datorită substanţelor active pe care le conţine: vitamine (A, complexul B, U şi C, cu efecte antioxidante), fibre, proteine, minerale, foarte mult calciu-identic cu cel prezent în lapte, glucide, lipide şi enzime, broccoli este eficient şi pentru sănătate oaselor şi a dinţilor, purifică sângele, îmbunătăţeşte circulaţia sângelui şi metabolismul celular. Totuşi, pentru a-şi păstra valoarea terapeutică, broccoli trebuie pregătit cât mai simplu-sub formă de salată şi fiert în aburi.

image
image
image
image
image
image
calendar ortodox 2021 25 februarie sfantul tarasie png
liudmila navalnaia tw5 jpg
car dashboard 2667434 1280 jpg
gloves 4888840 1280 jpg
dubai jpg
pensionari jpg
Gala Premiilor Gopo jpg
trei crime bordel viena jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net