Consumul de cireșe pe termen lung are efect anticancerigen


    Datorită substanețelor nutritive, cireșele sunt apreciate ca izvoare de sănătatefoto: Pixabay
Datorită substanețelor nutritive, cireșele sunt apreciate ca izvoare de sănătatefoto: Pixabay

Nutriționiștii ne asigură de beneficiile de care ne putem bucura atunci când consumăm cireșe. Aceste fructe, atât de gustoase, se numără printre cele care au cel mai scăzut conținut de calorii.

În același timp, cireșele sunt surse valoroase de substanțe nutritive, vitamine și minerale, de care organismul nostru are nevoie pentru a funcționa la parametrii normali. Mai mult, nutriționiștii  menționează că, aceste fructe gustoase pot înlocui dulciurile rafinate: bomboanele și ciocolata.

Studiile recente menționează efectul anticancerigen al cireșelor

Referindu-se la studiile recente, cercetătorii europeni menționează importanța consumului de cireșe pe termen lung, deoarece aceste fructe au efect anticancerigen. Conținutul semnificativ de antioxidanți al cireșelor combate puterea radicalilor liberi și  protejează celulele din organism de acțiunea lor nocivă. Nutriționiștii consideră că pigmentul antocianic din cireșe, care asigură culoarea roșie a acestor fructe, este apreciat pentru puterea sa de a reduce inflamațiile  și durerile, reglează nivelul de colesterol din sânge și reduce riscul bolilor de diabet și inimă.

Consumul de cireșe are efecte miraculoase asupra creierului

În același timp, consumul de cireșe are efecte miraculoase asupra creierului și previne instalarea bolilor degenerative, precum boala Alzheimer  și demența. Datorită substanțelor active prezente în compoziția lor, antioxidanții, mineralele, vitaminele A și C, bioflavonoidele, cireșele sunt considerate valoroase izvoare de sănătate.

cub andreea antonescu png
rebeca pascu jpg
horoscop zilnic gemeni jpeg
gabi badalau, alaturi de parintii sai jpg
Chefi la cutite 4 Foto Antena 1 JPG
cub puya tudor chirilă png
trenul regal jpg
Bianca Drăgușanu alături de Gabi Bădălău
Turist FOTO salvamont Bușteni jpg
Vladimir Putin FOTO SHUTTERSTOCK
image
image
image
image
gabi badalau, alaturi de parintii sai jpg
foto1 original reuniunea liderilor 28 noiembrie 2022 016 jpg
foto 9  pisanii (facebook) jpg
trenul regal jpg
pelerinaj jpg
shutterstock 1297116610 jpg