Consumul de cireșe pe termen lung are efect anticancerigen

Ultima actualizare:

    Datorită substanețelor nutritive, cireșele sunt apreciate ca izvoare de sănătatefoto: Pixabay
Datorită substanețelor nutritive, cireșele sunt apreciate ca izvoare de sănătatefoto: Pixabay

Nutriționiștii ne asigură de beneficiile de care ne putem bucura atunci când consumăm cireșe. Aceste fructe, atât de gustoase, se numără printre cele care au cel mai scăzut conținut de calorii.

În același timp, cireșele sunt surse valoroase de substanțe nutritive, vitamine și minerale, de care organismul nostru are nevoie pentru a funcționa la parametrii normali. Mai mult, nutriționiștii  menționează că, aceste fructe gustoase pot înlocui dulciurile rafinate: bomboanele și ciocolata.

Studiile recente menționează efectul anticancerigen al cireșelor

Referindu-se la studiile recente, cercetătorii europeni menționează importanța consumului de cireșe pe termen lung, deoarece aceste fructe au efect anticancerigen. Conținutul semnificativ de antioxidanți al cireșelor combate puterea radicalilor liberi și  protejează celulele din organism de acțiunea lor nocivă. Nutriționiștii consideră că pigmentul antocianic din cireșe, care asigură culoarea roșie a acestor fructe, este apreciat pentru puterea sa de a reduce inflamațiile  și durerile, reglează nivelul de colesterol din sânge și reduce riscul bolilor de diabet și inimă.

Consumul de cireșe are efecte miraculoase asupra creierului

În același timp, consumul de cireșe are efecte miraculoase asupra creierului și previne instalarea bolilor degenerative, precum boala Alzheimer  și demența. Datorită substanțelor active prezente în compoziția lor, antioxidanții, mineralele, vitaminele A și C, bioflavonoidele, cireșele sunt considerate valoroase izvoare de sănătate.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
klaus iohannis 3 jpg
image
image
image
image
image
image
maioneza fara oua jpg
presedinti 768x483 jpg
oua vopsite de paste jpeg
cipru shutterstock jpg
oua rosii paste jpeg
Locul în care a fost înmormântat Platon, dezvălui de papirusuri descoperite la Herculaneum (© Facebook / Università di Pisa)
rugaciune biblie tatal nostru freepick jpg
soare plaja pixabay jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net