Cu fiecare mic dejun scazi riscul de infarct

La capitolul speranţă de viaţă, Japonia este pe primul loc în lume: cu o medie de 83,1 de ani. Timp de 15 ani, cercetătorii japonezi au studiat obiceiurile nutriţionale a 130.000 de bărbaţi şi femei cu vârste de peste 45 de ani.
Astfel, s-a descoperit că, în cazul celor care obişnuiau să mănânce micul dejun zilnic, riscul producerii de infarct şi respectiv atac cerebral scădea direct proporţional. Cauza a fost unică: cu toţii „săreau” peste micul dejun. Alimentaţia tradiţională niponă se bazează foarte mult pe produse din peşte, bogate în acizi Omega 3 şi vitaminele A, B, C şi D şi pe wasabi (n.r. un sos preparat dintr-un soi de hrean autohton).
Prima masă este esenţială pentru că are un rol metabolic deosebit de important şi face diferenţa atunci când vine vorba de blocajele vaselor sangvine şi depunerilor necontrolate de grăsime. Conform studiului, dacă sari peste micul dejun, creşte cu 20% riscul producerii unui atac cerebral sau infarct.
































