Cu fiecare mic dejun scazi riscul de infarct

Ultima actualizare:

La capitolul speranţă de viaţă, Japonia este pe primul loc în lume: cu o medie de 83,1 de ani. Timp de 15 ani, cercetătorii japonezi au studiat obiceiurile nutriţionale a 130.000 de bărbaţi şi femei cu vârste de peste 45 de ani.

Astfel, s-a descoperit că, în cazul celor care obişnuiau să mănânce micul dejun zilnic, riscul producerii de infarct şi respectiv atac cerebral scădea direct proporţional. Cauza a fost unică: cu toţii „săreau” peste micul dejun. Alimentaţia tradiţională niponă se bazează foarte mult pe produse din peşte, bogate în acizi Omega 3 şi vitaminele A, B, C şi D şi pe wasabi (n.r. un sos preparat dintr-un soi de hrean autohton).

Prima masă este esenţială pentru că are un rol metabolic deosebit de important şi face diferenţa atunci când vine vorba de blocajele vaselor sangvine şi depunerilor necontrolate de grăsime. Conform studiului, dacă sari peste micul dejun, creşte cu 20% riscul producerii unui atac cerebral sau infarct.



Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
www.gandul.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.viva.ro
image
www.unica.ro
image
playtech.ro
image
www.stiripesurse.ro
image
www.stiripesurse.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
tren suspendat iasi jpg
stilou  jpg
philip young jpg
ninsori jpg
pensie, foto shutterstock jpg
oras Chambéry franta jpg
program banci sarbatori jpg
2025 12 02 Inquam Photos / George Calin  instant 2097 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net