Cum îi afectează canicula pe cardiaci. Caldura excesivă agită pacientul

Ultima actualizare:

    Meteorologii ANM spun că în București temperaturile vor urca până la 37 de grade, măsurate la umbră.FOTO: Click!
Meteorologii ANM spun că în București temperaturile vor urca până la 37 de grade, măsurate la umbră.FOTO: Click!

Ne apropiem de sfârșitul verii, însă canicula nu ne lasă în pace. Se anuță temperaturi extrem de mari pentru acest sfârșit de săptămână, iar printre cei mai afectați sunt afectează toate persoanele, în special copiii, vârstnicii și cardiacii. Medicii recomandă ca pacienții cu probleme cardiace să aibă mare grijă deoarece căldura excesivă îi agită și sunt în pericol de accident cerebral.

Sunt câteva reguli care ne pot salva viața pe timp de caniculă. Astfel, hidratarea continuă, repaosul în medii umbroase și răcoroase și evitarea expunerii la soare în intervalul 11-17  sunt doar câteva metode care ne mai pot ameliora disconfortul produs de căldură . Sunt însă pacienți care trebuie să fie mult mai atenți. Este vorba despre cardiaci. Ei trebuie șă își monitorizeze în permanență tensiunea arterială și în cazul în care starea se agravează să apeleze la medici.

Căldura excesivă agită pacientul cardiac

Dr. Cristian Udroiu, medic primar cardiolog la Spitalul Universitar de Urgență București, a explicat într-un material postat pe pagina de socializare a instituției ce probleme pot apărea, în această perioadă, pentru pacienții cardiaci și nu numai: "În primul rând căldura dă o stare de disconfort generală, care agită pacientul. Cresc valorile tensionale în ciuda unui tratament corect urmat până atunci, așadar crește incidența accidentului vascular coronarian sau cerebral. Dacă se adaugă și o umiditate excesivă atunci pierderea de căldură a organismului prin transpirație este împiedicată, ceea ce poate duce, de asemenea, la precipitarea evenimentelor vasculare".

Creșteți consumul de apă

Medicii recomandă consumarea a 3 litri de lichide pe zi dacă nu sunt  contraindicații medicale. Astfel putem asigura hidratarea corectă a organismului.

"Există multe persoane cărora nu le place să bea apă. Și asta nu e bine. În condiții de caniculă, lipsa unui consum de apă duce la deshidratare, la pierderea de apă și electroliți, la hipotensiune severă cu "leșin". Pur și simplu oamenii se simt amețiți și ajung să cadă pe stradă, fără să-și explice. În fond, explicația este foarte simplă și tratamentul și mai simplu: apa, care trebuie consumată în cantitate de minimum 2 litri pe zi, vara chiar și 3 litri, dacă pacientul nu are contraindicații medicale", a mai explicat Dr. Cristian Udroiu:.

Mare grijă la aerul condiționat

Sunt păreri pro şi contra referitoare la aerul condiţionat. Unii spun că nu este bine să ţinem aparatul de aer pornit, alţii, dimpotrivă, susţin că trebuie să scădem temperatura din încăpere pentru ca organismul să nu fie afectat de caniculă. Dacă alegeţi să porniţi aerul condiţionat, este important să aveţi în vedere că vă puteţi trezi cu dureri groaznice.

 "Dacă o persoană se așază fix în bătaia aerului condiționat se poate confrunta cu dureri toracice nespecifice (junghiuri) care pot totodată să-i dea o stare de agitație. Persoana respectivă poate deveni anxioasă, iar durerea să o ducă cu gândul la infarct. Ceea ce este greșit, însă. Durerea toracică în stânga, în dreptul inimii, nu este periculoasă, și trebuie diferențiată de "angina", durerea de inimă, care apare în mijlocul pieptului", spune Dr Cristian Udroiu.

Așadar, evitați trecerile bruște de la căldură la frig și nu stați în dreptul curenților aparatului de aer condiționat. Şi dacă nu aveţi treburi urgente afară, mai bine rămâneţi în locuinţe şi încercaţi să menţineţi o atmosferă cât mai răcoroasă.

Citeşte şi: 

Cum ne protejăm de caniculă. 13 sfaturi care ne scapă de neplăceri

Canicula vine cu risc maxim de epuizare termică. Copiii sunt primii afectaţi

Te invităm pe Facebook, ca să comentăm subiectele împreună

Avem și Instagram, pentru imagini și texte cum nu au alții

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Richard Gere și Julia Roberts în Pretty Woman, Profimedia (1) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
mascati jpg
Diana  Sosoaca Foto Facebook Diana Ivanovici Sosoaca jpg
decebal refugul png
echipa film trei km pana la capatul lumii jpg
spion roman jpg
carne de porc craciun jpg
bacalaureat jpg
vant puternic Inquam Photos jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net