Cum îți ajuți prietenii să învingă depresia

Ultima actualizare:

Încercarea de a oferi ajutor unei persoane care se luptă cu simptomele depresiei poate fi una destul de grea și nu de puține ori te poți simți neputincios. Atunci când vorbele şi încurajările nu au rezultatul dorit, este timpul să adopţi o nouă strategie.

  • Doar ascultă. Pentru o persoană depresivă este important să fie ascultată şi susţinută din punct de vedere emoţional. Aşadar, ascult-o cu calm ori de câte ori simte nevoia să se destăinuie şi oferă-i compasiune. Acesta este un prim pas în lupta cu depresia.
  • Documentează-te. Ca să înțelegi cât mai bine ce se întâmplă cu persoana respectivă și care este procesul acestei afecțiuni, documentează-te. Astfel, o vei ajuta mult mai eficient. 
  • Găseşte un psiholog. Unei persoane care suferă de depresie îi va fi greu să accepte faptul că are nevoie de ajutor de specialitate. În acest moment, rolul tău este acela de a-i explica motivele pentru care este bine să apeleze la un psiholog. Ba chiar mergeți împreună la un consult.
  • Fii pozitiv. Un lucru extrem de important este felul în care te porţi în preajma persoanei în cauză. Încearcă să fii mereu optimist şi să încurajezi prin felul tău de a fi.
  • Spune-i că se văd îmbunătăţiri. Persoanele depresive tind să renunţe la tratament, sub pretextul că nu văd nici un rezultat, însă efectele benefice ale medicamentelor se văd după cel puţin şase luni. Încurajează-ţi prietenul să nu renunţe la tratament şi fii alături de el în orice moment. 
image
image
image
image
image
image
permise auto jpeg
calendar ortodox 2021 22 martie sfantul sfintit mucenic vasile preotul din ancira png
Prof dr Joseph Dituri Foto Youtube jpg
bulevardul Pompeiu  jpeg
FotoJet jpg
aIMG 20220305 153438 696x392 jpg