Cum îţi dai seama că ai imunitatea scăzută

În funcţie de imunitate, treci mai uşor sau mai greu peste sezonul rece. Cu cât stai mai bine la acest capitol, cu atât te îmbolnăveşti mai rar. Ca să-ţi reziste cât mai mult organismul în faţa microbilor, trebuie să primească nutrienţii corespunzători. Însă şi anumite obiceiuri zilnice îţi pot şubrezi imunitatea.

  • Consumi mult zahăr. Zahărul în exces determină nu doar apariţia kilogramelor în plus, ci face ca globulele albe, ce joacă un rol important în imunitate, să-şi piardă abilitatea de a distruge bacteriile.
  • Bei puţine lichide. Când eşti bolnav, organismul are nevoie de multe lichide pentru a elimina toxinele. Îţi poţi da seama dacă bei suficiente lichide atunci când urina este colorată în galben pal. Dacă este închisă la culoare, atunci este necesar să bei o cantitate mai mare.
  • Kilogramele în plus. Surplusul de greutate dăunează sănătăţii, afectând buna funcţionare a unor organe precum inima, creierul şi ficatul. Mai mult, acestea slăbesc şi sistemul imunitar. Greutatea în exces poate cauza tulburări hormonale şi inflamaţii, ce scad abilitatea sistemului imunitar de a lupta împotriva infecţiei.
  • Consumi apă din surse nesigure. Puritatea apei joacă un rol important în întărirea sistemului imunitar. Este necesar să testaţi puritatea apei şi, dacă aceasta nu este în limite normale, optaţi pentru apă îmbuteliată sau investiţi într-un sistem de filtrare ce poate elimina arsenicul.
  • Ai nasul uscat. Oricât de deranjant ar fi atunci când curge nasul, acesta este un semn de apărare al organismului împotriva gripei şi răcelii. Mucusul captează virusurile şi le elimină din corp. Dacă pasajele nazale sunt prea uscate, germenii pot invada mai uşor. Irigaţi căile nazale cu o soluţie salină sau folosiţi un umidificator în încăpere. 
  • Eşti prea stresat. Stresul pe termen lung poate scădea răspunsul sistemului imunitar. Mai mult, dacă vă stresaţi atunci când sunteţi răcit, simptomele se pot agrava. Pentru un sistem imunitar mai bun, este necesar să găşiţi metode de relaxare şi să evitaţi stresul, cât mai mult posibil.
  • Eşti mereu răcit. Un adult răceşte de până la trei ori într-un sezon, iar simptomele durează, în medie, trei-patru zile. Dacă acest lucru se întâmplă mai des sau dacă simptomele tind să se agraveze, înseamnă că sistemul imunitar trebuie întărit. Este indicat să dormi suficient, să faci exerciţii fizice regulate şi să introduci în dietă cât mai multe fructe şi legume proaspete pentru un sistem imunitar puternic, conform www.farmaciata.ro. 
gabi badalau, alaturi de parintii sai jpg
Matilda Pascal Cojocărița și Nicolae Ceaușescu jpg
Mama lui Theo Rose și Teo Trandafir jpg
Bianca Drăgușanu alături de Gabi Bădălău
mariana moculescu jpg
cub gabriela marin denise pilafai png
cub razvan ciobanu png
cub theo rose anghel damian png
 dmitri rogozin sursa facebook
Supermarket FOTO Shutterstock jpg
image
image
image
image
Politia din Muntenegru FOTO Shutterstock jpg
cum se epilau femeile in antichitate jpg
Joshua Cooper jpg
sarcina in vis jpg
Prima doamnă a SUA s a ocupat de decorațiuni jpg
cub florina mihaila sexy braileanca png