Cum îți poate afecta statul pe scaun la birou sănătatea pe termen lung

Ultima actualizare:

    Sursa foto: pexels.com
Sursa foto: pexels.com

Revenirea la birou, cât și munca de acasă te pot pune în situația de a petrece mult timp pe scaunul de birou, mai ales dacă domeniul tău te obligă să lucrezi online sau în fața monitorului. În aceste situații trebuie să ții minte că există posibilitatea să dezvolți diferite probleme de sănătate pe termen lung și să-ți influențezi negativ starea de spirit. De asemenea, acestea îți vor afecta productivitatea și plăcerea cu care mergi la birou zi de zi. Dacă lucrezi de acasă, este și mai important să discuți cu angajatorul despre nevoile tale, fie că este vorba de echipament precum computer sau de scaune și mese de birou potrivite. Iată cum îți poate afecta organismul statul pe scaun și lipsa de mișcare în timpul programului de lucru:

Influențează un stil de viață nesănătos

Stilul de viață sedentar reprezintă un factor în dezvoltarea afecțiunilor precum obezitatea și afecțiunile cardiovasculare. Dacă petreci prea mult timp pe scaun în timpul programului de muncă și îți desfășori activitatea de acasă, există riscul să nu mai ai suficient timp pentru alte activități. Exercițiile de cardio, jogging-ul sau chiar yoga nu trebuie să lipsească din rutina ta zilnică.

Hemoroizii sunt des întâlniți în cazul persoanelor care lucrează la birou. Din cauza timpului îndelungat petrecut șezând, va fi afectată circulația sângelui în zona anală, dar pot fi agravate și problemele existente, precum constipația. Este recomandat să faci mereu pauze de zece minute o dată pe oră și să duci un stil de viață sănătos. Pe lângă exercițiile fizice esențiale pentru funcționarea optimă a organismului, consumă cât mai multe lichide și alimente bogate în fibre. De asemenea, nu amâna momentul în care ai nevoie la toaletă, oricât de important ar fi task-ul de care te ocupi.

Poate agrava durerile de spate

Durerile de spate cauzate de statul pe scaun pot afecta pe oricine, indiferent de vârstă, mai ales în această perioadă marcată de telemuncă și școală de acasă. Dacă nu ai un spațiu de birou dedicat, evită să improvizezi prin așezarea laptopului pe bar sau statul pe scaune care nu-ți oferă suficient suport lombar. Discută cu angajatorul tău despre posibilitatea de a folosi un scaun ergonomic de la birou sau de a primi o masă de birou potrivită nevoilor tale.

În cazul în care te-ai întors deja la birou, nu uita să iei pauze dese și să încerci câteva exerciții fizice pe care le poți face cu ușurință în timpul programului. Acestea sunt câteva dintre ele:

Flotări la scaun

Pentru acest exercițiu trebuie să folosești un scaun fără roți. Așază-te pe vine și pune palmele pe șezutul scaunului, la spate. Lasă-te pe genunchi cât mai jos, cu spatele aproape de scaun. Întinde mâinile și repetă exercițiul. Fă cel puțin zece flotări la scaun într-o sesiune și mărește numărul gradual, după câteva zile.

Flotări la masă

Asigură-te că masa de birou îți poate susține greutatea corporală, fă câțiva pași în spate și așază-ți mâinile la o distanță puțin mai mare decât cea dintre umeri. Lasă-te pe coate și apropie încet pieptul spre masa de birou, ca în cazul flotărilor la podea. Repetă mișcarea de 10-20 de ori, în funcție de posibilități.

Genuflexiuni la scaun

Acestea urmează mișcările obișnuite ale genuflexiunilor, însă trebuie să te oprești înainte de a atinge scaunul. Repetă mișcările de zece ori, de mai multe ori pe zi, și profită de ușurința cu care le poți face între apeluri, e-mailuri și ședințe.

Nu lăsa munca să-ți afecteze sănătatea și urmează-ți obiceiurile sănătoase, indiferent de locul de muncă. Dacă petreci mult timp pe scaun, ai grijă să nu cazi pradă stilului de viață sedentar, consumă alimentele potrivite și fă mișcare chiar și atunci când lucrezi la birou.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Nicoleta Gherasimoae romanca Germania FOTO captura video Tik Tok webp
image
image
image
image
image
image
mana copil spital jpeg
Gica Hagi 1 1280x720 jpg
obiceiuri foro colectia pamfil biltiu jpg
cel mai scurt zbor din lume jpg
carte pexels jpg
cumparaturi carucior plin mancare alimente jpg
piersici piersica adobestock jpg
crima botosani criminal jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net