Dă-i gălbenuş ca să fie mai isteţ

Ultima actualizare:

    La ce e bun gălbenuşul de ou?
La ce e bun gălbenuşul de ou?

Alimentaţia copiilor trebuie să fie diversificată şi să conţină vitamine. Specialiştii americani în nutriţie recomandă 5 alimente pe care micuţii trebuie să le consume.

Carne de vită. E o sursă de fier, zinc şi vitamine din complexul B, care sunt foarte importante pentru dezvoltarea copiilor.

Gălbenuş de ou. Dacă este făcut de o găină de ţară, e ideal. Gălbenuşul de ou este foarte bogat în aminoacizi, complexul de vitamine B şi vitamina A, oferindu-i celui mic colesterolul şi grăsimile necesare dezvoltării creierului şi sistemului nervos.

Ficatul de pasăre e foarte bogat în vitamina A, asigurând buna funcţionare a sistemelor osos şi nervos. De asemenea, acest organ este o sursă de fier şi vitmina B12, care ajută la dezvoltarea armonioasă a celor mici.

Icre de somon. Au cel mai ridicat nivel de acizi graşi omega-3, de aproape 3,5 ori mai multe decât se găsesc de obicei în somon. Icrele de somon sunt, de asemenea, foarte bogate în antioxidanţi, vitamine liposolubile, zinc şi iod.

Supă de pui. Spre deosebire de cea din comerţ, supa de casă este foarte nutritivă. Gătită din tacâmuri, ea va fi plină de minerale şi substanţe nutritive extrase din oase. Supa de pui este bogată în gelatină şi glicozaminoglicani, care ajută la dezvoltarea sănătoasă a oaselor, părului, unghiilor şi articulaţiilor.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
asistati social romania foto arhiva adevarul jpg
image
image
image
image
image
image
Palatul Parlamentului - Casa Poporului FOTO Shutterstock
aeroport cluj pixabay jpg
judecatoarea popiviciu jpg
Becali canta biserica jpg
green 1710328 1280 jpg
2019 07 07 7 dimitrie bolintineanu 1819 1872 54597 jpg
cel mai mic robot lume guinness png
image png
image
actualitate.net
image
actualitate.net