De ce conopida nu trebuie să lipsească din alimentaţie

Ultima actualizare:

Conopida e una dintre cele mai sănătoase legume. Aceasta conţine 85% apă şi foarte puţini carbohidraţi, proteine şi grăsimi, dar e bogată în vitamine, minerale, antioxidanţi şi alte fitochimicale.

Pentru a beneficia de toate proprietăţile extraordinare ale conopidei, îţi recomandăm să fierbi leguma la aburi, adăugând puţin turmeric.

  • Inimă. Sulforafanul din conopidă contribuie la reglarea tensiunii arteriale şi ameliorează problemele renale. Potrivit anumitor studii, sulforafanul este în strânsă legătură cu ADN-ul nostru, având un rol foarte important în funcţionarea normală a celulelor, mai ales a celor din interiorul vaselor de sânge, cele mai predispuse la a fi distruse.
  • Anticancerigen. Tot sulforafanul are şi proprietăţi care ucid celulele canceroase şi blochează dezvoltarea tumorilor. Studiile au arătat că îndepărtarea celulelor care provoacă maladia ar putea fi secretul victoriei în această bătălie. Alţi cercetători au arătat, de exemplu, că turmericul în combinaţie cu conopida poate fi foarte eficient în prevenirea şi tratamentul cancerului de prostată.
  • Creier. Un alt compus foarte important găsit în conopidă este colina, o vitamină a grupului B cu rol important în dezvoltarea sănătoasă a creierului. De fapt, prin consumul de colină în timpul sarcinii, se asigură dezvoltarea activităţii creierului la făt. Cercetătorii cred că aceasta poate îmbunătăţi şi funcţiile cognitive, procesul de învăţare şi memoria.
  • Detoxifiant. Conopida conţine antioxidanţi care stimulează detoxificarea organismului. Mai mult, glucosinolaţii activează enzimele care contribuie la acest proces.
  • Antiinflamator. Unul dintre beneficiile extraordinare ale conopidei e faptul că aceasta conţine nutrienţi cu proprietăţi antiinflamatorii, şi anume indole-3-carbinol sau I3C, o substanţă care împiedică reacţiile inflamaţiei.
  • Digestie. Datorită fibrelor din compoziţia sa, conopida e de un real folos în procesul de digestie şi la protecţia stomacului. Sulforafanul contribuie şi el la procesul de inhibare a bacteriei Helicobacter pylori din stomac, împiedicând-o să se dezvolte.
  • Antioxidanţi şi fitonutrienţi. Consumul de conopidă asigură organismului antioxidanţi şi fitonutrienţi cu un rol foarte important în prevenirea multor boli. Această legumă conţine vitamina C, beta-caroten, kaempferol, quercetin, rutabion, acid cinamic şi multe altele. Toţi aceşti antioxidanţi contribuie la protecţia organismului împotriva radicalilor liberi. Astfel, conopida contribuie şi la încetinirea procesului de îmbătrânire şi la prevenirea distrugerii ţesuturilor şi a organelor, scrie dozadesanatate.ro.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Maria Alexandra fiica Alina și Nicolae ai României foto Facebook5 jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
familia care s a mutat din america in romania jpg
iasi din drona png
millau1 jpeg
moonhouse mikael genberg jpg
bucuresti piata unirii foto pixabay jpg
carte pixabay jpg
Zanzibar Tanzania Foto Adevărul
cirese pixabay jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net