De ce nu-i bine să slăbești rapid înainte de sărbători

Potrivit nutriționiștilor, pierderea kilogramelor în plus ar trebui să se facă lent – adică cel mult 500 de grame săptămânal. Dacă te încăpățânezi să slăbești rapid, riști să pui repede la loc tot ce ai dat jos.

Dacă te afli printre femeile care se gândesc să slăbească rapid înainte de petrcerea de Crăciun sau Revelion, pentru a face senzație într-o rochie mulată, te voi descuraja subliniind că nu este cea mai înțeleaptă alegere. Din păcate, o dietă cu foarte puține calorii sau, mai rău, înfometarea, îți poate aduce mai multe efecte negative decât beneficii. 

Organismul se adaptează

Organismul nostru este inteligent și, când este privat de mâncare, își activează imediat mecanismele de supraviețuire. O dietă drastică, săracă în calorii, va da rezultate la început, dar apoi organismul se va adapta la noua situație. Vei constata pe propria ta piele că vei slăbi tot mai greu – asta, fiindcă organismul va intra în regim „de avarie“. Dietele de genul ,,2 kg în 2 zile“ sau ,,5 kg într-o săptămână“, care impun un regim foarte sărac în grăsimi, oferă o satisfacție de moment. În realitate, corpul de-abia așteaptă să-și recupereze rezervele pierdute: la prima piftie sau felie de cozonac, organismul va încerca să-și refacă stocurile stragegice. 

Dietele fulger cresc pofta de mâncare

După întreruperea unei cure de slăbire cu puține calorii, te poți confrunta cu o poftă exagerată de mâncare. O dietă severă te lipsește de substanțele nutritive de care ai nevoie. Pot apărea carențe de zinc, magneziu, fier, de vitamine  – iar apetitul crește. Inevitabil, de sărbători, vei gusta din tot ce se pune pe masă, iar acest lucru va afecta silueta. Atenție și la carențele de calciu induse de o dietă drastică, care duc la pierderea masei osoase, iar în timp, la osteoporoză! Pentru a pierde în greutate în mod eficient, este recomandat să scazi treptat numărul de calorii furnizat de alimentele ingerate. 

Află continuarea pe clickpentrufemei.ro!

Ce mănâncă Oana Roman zilnic, pentru a slăbi

Nutriționistul Mihaela Bilic explică ce sunt îndulcitorii

cub theo rose anghel damian png
Mihaela Borcea 9 jpg
8 boca arsenie  jpeg
cub ioana ilie nastase png
mihai voropchievici jpg
FotoJet jpg
cub mircea baniciu png
foto 1   Radu Stefan Banica jpg
Catalin Botezatu png
bunic Flickr.com Candice Pdx
image
image
image
image
Lui Niculae Bădălău i s au furat bunuri din casă în valoare de 80 000 de euro jpeg
FotoJet (2) jpg
shutterstock 1833215881 jpg
pensionar jpg
nasterea domnului jpg
16 foto 1   case antipirati jpg