De ce se oprește o sarcină din evoluție


    După 35 de ani, riscul ca sarcina să nu mai evolueze este mai mareclicksanatate.ro
După 35 de ani, riscul ca sarcina să nu mai evolueze este mai mareclicksanatate.ro

La o ecografie de rutină, gravida poate primi trista veste că sarcina s-a oprit din evoluție. Pentru ca problema să nu se repete, este indicat să se afle cauza.

O sarcină oprită în evoluție înseamnă absența semnelor vitale ale fătului. Un diagnostic sigur este pus doar în urma unui examen ecografic, pentru că de cele mai multe ori femeia însărcinată nu are simptome clare.  

În peste jumătate dintre cauzele sarcinilor stagnate este implicat factorul genetic. Astfel, potrivit statisticilor, în cazul sarcinilor stagnate în trimestrul I, 50% din țesutul eliminat conținea anomalii cromozomiale, în timp ce în cazul sarcinilor oprite din evolutie în trimestrul al II-lea, cauza genetică a fost implicată în proporție de aproximativ 20%.

Potrivit medicului giecolog Monica Pandrea, anomaliile cromozomiale au legătură cu vârsta mamei, deoarece în urma mai multor statistici s-a stabilit că, după vârsta de 35 de ani, numărul sarcinilor oprite în evoluție este mult mai mare decât la femeile care nu au împlinit această vârstă.  

Afecțiuni uterine

Fibroamele uterine sunt o altă cauză a acestei complicații a sarcinii, mai ales dacă ele se află în apropierea locului unde este implantat embrionul sau dacă alimentarea cu sânge a  placentei este afectată.

Citește pe clicksanatate.ro care sunt cauzele sarcinii oprite din evoluție.

FotoJet (3) jpg
cub horoscop iertare png
Oana Roman si Isa jpg
Mașini blocate în trafic de ninsoare - vremea - meteo - ninge FOTO Shutterstock
cub isabela onoriu png
Shakira jpg
cub morris png
FotoJet (2) jpg
image
image
image
image
image
image
calendar ortodox 2022 28 ianuarie Sfantul Efrem Sirul gabriel toma chituc jpg
femeie frig casa jpeg
Terminator jpg
Bryan Johnson jpg
Mașini blocate în trafic de ninsoare - vremea - meteo - ninge FOTO Shutterstock
Ivona Nenu jpg