Depistează la timp afecțiunile glandei tiroide!

2 august 2017
article img
În cazul în care suferi de hipotiroidism, te poţi confrunta cu oboseală excesivă, depresie, piele uscată.www.clicksanatate.ro

Glandă în formă de fluture situată la nivelul gâtului, tiroida joacă un rol esențial în funcția metabolismului. Atunci când există anumite dereglări ale activității acesteia, sănătatea pe termen lung poate fi afectată.

Cercetătorii sunt de părere că marea majoritatea a oamenilor la un moment dat în viață se confruntă cu dereglări ale tiroidei deși nu realizează sau mai bine zis nu interpretează corect semnalele transmise de corpul lor.

Printre principalele simptome ale disfuncției acestei glande sunt fluctuațiile de greutate, prezența depresiei dar și dezechilibrul energetic.

Ce se întâmplă când nu funcționează corect tiroida?

Orice afecțiune care pune în pericol starea ta de sănătate sau orice simptom nou pe care îl descoperi ar trebui să te trimită la medicul specialist. Nediagnosticate la timp problemele tiroidei te pot expune riscului de a avea fluctuații de greutate, de a dezvolta boli cardiovasculare, să te confrunți cu episoade depresive, disfuncții sexuale, infertilitate sau chiar anxietate.

Există două mari probleme ce pot apărea la nivelul tiroidei și anume atunci când produce prea mulți hormoni și în acest caz este numită de către medicii de specialitate hipertiroidism și cazul în care produce prea puțini hormoni, denumită în acest caz hipotiroidism.

În cazul în care te confrunți cu hipotiroidism cele mai puternice semnale la care trebuie să fii atent sunt oboseala excesivă, depresia, pielea care devine din ce în ce mai uscată, fluctuațiile de greutate, constipație, tulburări de memorie, un somn neregulat și în cel mai grav caz imposibilitatea de a avea copii sau de a păstra o sarcină.

La polul opus hipertiroidismul vine cu un cumul de simptome precum insomnia, palpitații frecvente, un apetit crescut urmat de o pierdere inexplicabilă în greutate, o stare de agitație constantă, atacuri de panică sau schimbări bruște de comportament.

Creșterea în greutate și menstruația neregulată

Dacă nu ai făcut nici o schimbare în planul tău alimentar sau nu te-ai apucat de curând de sport și observi cum kilogramele tale se topesc ca prin minune, atunci verifică-ți starea de funcționare a tiroidei. Și menstruația poate fi influențată de activitatea incorectă a acestei glande endocrine.

Corpul uman este un mecanism extrem de complex și variat dar în care fiecare organ se află interconectat cu cele din  jur și în momentul în care la nivelul unui organ se produc anumite dezechilibre și celelelate vor fi influențate de comportamentul acestuia.

Află pe clicksanatate.ro ce alte simptome dau afecțiunile tiroidei!

Semne că ai probleme cu fierea

Din ce cauză apare setea