Dieta cu salate de sezon / -2 kg în 5 zile
E vremea verdeţurilor şi a legumelor, care sunt pline de vitamine, iar dacă le combini corect într-o dietă, poţi da jos uşor câteva kilograme.
Punctele forte ale dietei sunt acelea că îţi faci proviziile de vitamine şi minerale din legume, nu asimilezi multe calorii, slăbeşti sănătos şi o poţi urma tot sezonul.
Legumele crude precum roşiile, castraveţii, ardeii, spanacul sunt bogate în substanţe care scad nivelul hormonilor responsabili cu declanşarea poftei de mâncare, printre care şi grelina.
Acesta este un hormon gastric al cărui nivel creşte când stomacul este gol şi de aici senzaţia frecventă de foame atunci când mănânci dulciuri.
Dacă vei mânca mai multe legume crude la mesele principale, vei inhiba pentru mai mult timp pofta de mâncare. Iată ce poţi mânca timp de cinci zile ca să dai jos 2 kilograme!
Ziua 1
Mic dejun. Omletă din 2 albuşuri + o felie de pâine prăjită + 200 ml suc proaspăt de portocale.
Prânz. Salată de paste cu legume (350 kcal, 30 g grăsimi): 50 g paste integrale, amestecate cu un ardei gras roşu, 2 roşii, un castravete, 2 felii de şuncă slabă, 50 g brânză de vaci, 50 g crutoane din pâine integrală.
Seara. 150 g carne de vită la grătar + 2 cartofi fierţi +100 g salată de varză.