Dimineaţa, momentul ideal să mâncăm fructe

simeon stalpnicul png

Pline de vitamine, minerale şi fibre, fructele trebuie să facă parte zilnic din meniul nostru. Însă, pentru a beneficia de toţi nutrienţii din ele, trebuie să ţinem cont şi de momentul zilei în care le consumăm şi de combinaţiile pe care le facem. Iată ce ne sfătuiesc nutriţioniştii!

  • Mănâncă fructe dimineaţa. Dimineaţa digestia e mai rapidă, stomacul fiind gol, şi corpul foloseşte enzime diferite pentru a digera fructele. Totodată, dimineaţa corpul are o mai mare capacitate de a absorbi vitaminele, fibrele şi carbohidraţii de care are nevoie ca să fie sănătos. E important ca fructele să fie consumate singure şi nu combinate cu alte alimente, pentru că stomacul va absorbi mai uşor nutrienţii.
  • Nu le mânca imediat după masă sau înainte de somn. Ar trebui să aştepţi cel puţin 30 de minute după masă ca să poţi mânca un fruct. Dar dacă suferi de aciditate gastrică, ar trebui să aştepţi cel puţin două ore după masă ca să mănânci fructe şi o oră înainte de masă. Zaharurile din fructe nu doar că îţi dau peste cap procesul de digestie, dar îţi pot strica şi somnul. E simplu de ghicit de ce: zaharurile îţi cresc glicemia şi îţi dau energie. Nu mânca fructe cu trei ore înainte de culcare. Dacă eşti la dietă, fereşte-te de fructe noaptea fiindcă te pot îngrăşa.
  • Mănâncă fructe înainte, după sport şi în cure. Corpul va folosi zaharurile din fructe ca să-şi ia doza de energie necesară înainte de un antrenament, dar şi ca să ”refacă” nivelul de energie pierdută după un antrenament. Mănâncă fructele cu cel puţin o jumătate de oră înainte de sport şi o jumătate de oră după. Fructele sunt sănătoase – conţin vitamine, fibre, zaharuri bune şi ar trebui să existe în orice meniu, chiar şi în cel de dietă! Încearcă să mănânci mai puţine fructe dulci şi mai multe fructe bogate în apă şi să nu le consumi seara!
  • Combinate cu lapte vegetal. Dacă obişnuieşti să-ţi faci smoothie-uri des, poţi să adaugi lapte de migdale sau lapte de cocos. Laptele vegetal nu pune o presiune mare asupra digestiei. Încearcă să nu bei smoothie-uri cu mai mult de trei-patru fructe şi lapte vegetal în fiecare zi, ca să previi eventualele probleme digestive. Cel mai înţelept este să-ţi faci smoothie-uri folosind unu-două fructe şi una-două legume şi să le diluezi cu apă, conform www.alegesanatos.ro.
borcea piscina JPG
giulia anghelescu2 png
meditate 1851165 1280 (1) jpg
laura cosoi png
gianina corondan tb1000 jpg
IMG 0810 jpg
BeFunky collage (34) jpg
ioana ginghina cu fiica jpg
image
adevarul.ro
image
adevarul.ro
image
image
image
image
vacanta femeie jpg
pride lgbt new york5 png
calendar ortodox 2021 27 iunie sfantul cuvios samson primitorul de straini png
Neversea2019 0706 184002 9091 AH   WEB size  jpg
foto1 front medvedev epa efe jpg
inchisoare shutterstock 1030254055 0 jpeg