Drojdia de bere, un aliment-medicament și beneficiile sale pentru sănătatea noastră

image
Drojdia, un aliment-medicament care tratează numeroase afecțiuni

Nutriționiștii europeni apreciază că drojdia de bere este un aliment- medicament care remediază numeroase carențe alimentare în organismul nostru. Specialiștii în nutriție au constatat că tratamentul cu drojdie de bere remediază carențe semnificative în organismul uman : vitaminele D și E (biotina), complexul B (B1, B2, B3, B5, B7, B8, B9, B12, B15), mineralele care se asimilează cu ușurință în organism (fosforul, magneziul și calciul), enzimele și cele două oligoelemente vitale pentru sănătate: cromul și seleniul.

Drojdia de bere scade nivelul colesterolului ”rău” și hipertensiunea

Consumul de drojdie de bere scade nivelul colesterolului „ rău” . În același timp, această pastă, bogată în cele mai importante substanțe active, combate hipertensiunea. Numeroasele studii au demonstrat că hipertensiunea arterială și  colesterolul ”rău” sunt doi dintre factorii majori  implicaţi în apariţia bolilor de inimă. De aceea, bolnavilor  cardiaci li se recomandă să consume periodic suplimente alimentare pe bază de drojdie de bere.

Drojdia este un tonic pentru persoanele anemice

S-a constatat că o doză benefică de drojdie,  pentru un adult, constă în consumul a  trei linguriţe de drojdie de bere, de trei ori pe zi,  pe stomacul gol: dimineaţa,  la prânz şi seara. O cură  de acest fel este indicată atât persoanelor anemice, cât şi celor care au probleme de asimilare a mineralelor, în special de magneziu şi calciu. În acest caz, cura trebuie să dureze 21 de zile, timp în care se administrează câte trei lingurițe  pe zi, înaintea meselor principale. Totodată, potrivit specialiștilor, această terapie reglează şi tulburările de coagulare şi alte boli ale sângelui. Drojdia de bere este un aliment- medicament apreciat de terapeuți deoarece contribuie la energizarea și revigorarea organismului. Nutriționiștii susțin că persoanele care consumă drojdie de bere, regulat, se mențin în formă și, mai mult, la acești beneficiari drojdia încetinește procesul de îmbătrânire.

Este bine ca persoanele care postesc să consume drojdie de bere   

În timpul postului, persoanele credincioase, respectă anumite tradiții:  merg la biserică, ascultă predicile specifice sărbătorii Paștelui, citesc cărţi religioase. Dar duhovnicii consideră că postul înseamnă ascultarea poruncii lui Dumnezeu, iar aceștia spun:  ”Postiţi şi vă rugaţi!. Apoi postul respectă sănătatea și rânduielile duhovnicești”. 

Postitorii trebuie să consume alimente sănătoase

Referindu-se la starea de sănătate a credincioșilor, terapeuții  susțin că persoanele care postesc trebuie să consume anumite alimente, bogate în substanțe care mențin vigoarea organismului. În această privință, drojdia de bere este alimentul- medicament miraculos pentru cei care postesc, fiind o sursă excelentă de vitamine, proteine, minerale și acid nucleic,  substanță care contribuie  la formarea noilor celule  care le înlocuiește pe cele vechi. Drojdia de bere este un remediu  naturist ce trebuie consumat dimineața, deoarece revigorează organismul și menține în formă persoana care postește.

Opinia terapeutului  despre consumul  drojdiei

În studiul ”Pentru sănătatea noastră”, terapeuta Maria Niculescu recomandă consumul drojdiei de bere deoarece aceasta este un remediu la îndemâna postitorilor, este ieftină și tratează diferite probleme de sănătate: întărește sistemul imunitar, reface flora intestinală afectată de consumul medicamentelor, este un tonic foarte bun pentru sistemul nervos  pentru că, totdeauna, terapia cu drojdie de bere combe  depresiile.  Postitorii trebuie să consume drojdie, consultând și medical lor de familie, și vor parcurge postul fără probleme de sănătate”.

Drojdia de bere întărește imunitatea și scurtează  etapa de convalescență

Mai ales în perioada virozelor, nutriționiștii recomandă ca răcelile şi bolile infecţioase să fie tratate cu drojdie de bere. În timpul tratamentelor, timp de trei săptămâni, bolnavilor trebuie să li se adminstreze zilnic câte trei linguriţe de drojdie proaspătă.  Vitaminele şi mineralele, prezente în compoziția drojdiei de bere, în frunte cu seleniul, îşi fac „datoria”: ele întăresc imunitatea şi scurtează perioada de convalescenţă.

Drojdia tratează cu succes psoriazisul

Cura cu drojdie de bere este de mare ajutor şi în tratarea psoriazisului. Pentru această afecțiune se administrează câte trei lingurițe pe zi un interval de o lună. După o pauză de 21 de zile, cura se poate repeta.

Cura cu drojdie de bere revigorează sistemul nervos

Tratamentul cu drojdie de bere are efecte extraordinare asupra sistemului nervos, deoarece combate depresiile şi tulburările psihice. De asemenea, și în alte afecţiuni grave, precum Parkinsonul şi boala Alzheimer, se recomandă o cură de câte 14 zile pe lună cu drojdie. În acest interval, zilnic se administrează câte patru linguriţe de drojdie.

Drojdia de bere combate obezitatea

Drojdia de bere, un remediu natural excelent, oferă rezultate deosebite contra obezității. Persoanele care vor să scape de un surplus de kilograme este bine să urmeze  mai multe cure cu drojdie de bere. Tratamentul trebuie urmat timp de trei săptămâni, iar în acest interval se administrează câte trei linguriţe de drojdie de bere pe zi, pe stomacul gol, până când greutatea scade la performanța dorită. Cromul conţinut de drojdia de bere scade pofta de mâncare, în special dorinţa de a consuma dulciuri. De aceea, terapia aceasta este benefică și persoanelor bolnave de diabet.

Eficiența drojdiei  în tratamentul anticancer

Cercetările referitoare la eficiența drojdiei în boala canceroasă au dovedit că acest remediu natural este benefic și  în tratamentul tumorilor maligne. De asemenea,  la bolnavii care au urmat un tratament cu citostatice şi au primit simultan şi drojdie de bere (câte șase linguriţe pe zi), iradierea nu a avut efecte secundare atât de puternice, în comparaţie cu bolnavii care nu au luat drojdie în timpul tratamentului clasic. Aceste concluzii sunt rezultatul unor cercetări, efectuate de o echipă de medici din Munchen, timp de 15 ani,  pe tema efectelor drojdiei de bere în tratamentul împotriva cancerului.

Alternative de administrare

Drojdia de bere se poate consuma în amestec cu sucuri de fructe şi de legume, în funcţie de preferinţa persoanelor care vor  să urmeze un astfel de tratament. Deseori, o lingură de drojdie se combină cu o linguriţă de miere. În amestec cu diferite ceaiuri:  de afin, de chimen sau de anason, drojdia combate balonările.

Ruxi si Cristi Mitrea Sunt celebru, scoate ma de aici foto Pro TV jpg
cub radu mirica animat gif
cristian tudor popescu arșinel png
FotoJet (1) jpg
woman 4214744 1920 jpg
visarion alexa
andreea marin si cove jpg
prodan (2) jpg
Volodimir Zelenski FOTO Profimedia
Mircea Geoană Foto Captura video FB
image
image
image
image
criza energetica bec econom jpeg
meghan markle 1 jpg
funeralii elisabeta
Louis Mountbatten foto wikipedia jpg
3 cafea shutterstock 1928433047 jpg jpeg
copii sechestrati