Durerile musculare, tratate cu eucalipt

simeon stalpnicul png

Ai nasul înfundat, tuşeşti până la epuizare sau te chinuie durerile musculare? Le poţi alina cu ulei de eucalipt. Are proprietăţi multiple: antibacteriene, antiinflamatoare, anstispastice, antivirale şi antifungice.  

Durerile musculare şi reumatice se pot trata cu o compresă fierbinte, astfel: într-un bol se pun jumătate de litru de apă fierbinte şi 3 picături de ulei de eucalipt, apoi înmuiem un prospop din bumbac, îl stoarcem bine şi îl aplicăm pe zona dureroasă.

Este foarte eficient împotriva bolilor respiratorii de orice natură: răceli, tuse, alergii, bronşite, infecţii ale gâtului, astm sau probleme ale sinusurilor. Pentru tratarea acestora, se recomandă inhalaţii cu uleiul: se adaugă câteva picături într-un bol cu apă fierbinte, se pune un prosop pe cap şi se respiră adânc. Specialiştii recomandă inhalarea aburului cald timp de cel puţin zece minute. Inhalaţiile sunt benefice şi în caz de infecţii respiratorii însoţite de tuse. 

Este remediul perfect pentru tratarea stărilor de epuizare fizică şi psihică, depresiilor sau stărilor de anxietate, dar stimulează şi memoria şi sporeşte puterea de concentrare. Este un tratament eficient şi pentru convalescenţă.Pentru reducerea durerilor de gât se pun câteva picături într-un pahar de apă caldă şi se face gargară.Uleiul de eucalipt stimulează circulaţia sângelui de la nivelul scalpului, îndepărtează mătreaţa şi oferă strălucire părului. Este folosit şi în tratarea infecţiilor pielii, fiind foarte eficient împotriva bolilor copilăriei: pojar, scarlatină, oreion.

cub theo rose png
Screenshot (539) png
Kate Middleton (3) jpg
cub mircea bravo png
Meghan Markle și Harry OK Mag (3) jpg
pxclimateaction 4168906 1920 jpg
https   www prosport ro wp content uploads 2022 03 Transformare socanta a pilotului Daniel Onoriu cum a ajuns sa arate dupa 55 de zile de coma si cu un stomac cat un pix FOTO webp
Kate Middleton
politisti germani polizei pixabay
Silkeborg - FCSB, UEFA Conference League / FOTO EPA-EFE
image
image
image
image
halloween 2022 jpg
image png
vladimir putin shutterstock jpg
Meghan Markle și Harry OK Mag (3) jpg
pelerini sf parascheva 4 jpeg
tarom  Mediafax jpg