Evită aceste alimente - pot provoca ușor toxiinfecție alimentară
În sezonul cald, cazurile de toxiinfecție alimentare cresc. Produsele care se alterează rapid produc tulburări digestive, care se manifestă prin dureri abdominale, ameţeală şi stări de greață și vomă.
Printre cele mai periculoase alimente care ne pot îmbolnăvi se numără carnea, ouăle, bogate în proteine, pentru că prezintă risc de altrerare ridicat.
Și fructele și legumele, culmea, sunt în aceeași categorie, pentru că și ele se strică repede. Dacă lor li se adaugă și o igienă necorespunzătoare, dar și un mod de preparare nepotrivit, șansele de îmbolnăvire sunt garantate.
Când trebuie să bagi mâncarea cu carne la frigider
Ai gătit un fel principal care conține carne, sos ori prăjeli? Trebuie să respecți întocmai procesul de preparare și timpul de gătit. Mâncarea care nu este gătită bine poate să provoace uşor o indigestie.
De asemenea, că să eviți acest risc, este ideal să nu toci carnea pe același tocător și cu același cuțit cu care toci legumele. Înainte și după ce porționezi carnea trebuie să te speli pe mâini.
Află ce alimente pot provoca ușor toxiinfecție alimentară pe clickpentrufemei.ro.
Efectul negativ pe care îl poate avea o simplă infecţie asupra corpuluiPiramida alimentară, esenţială în nutriţie