Exerciții tibetane care îți prelungesc viața


    Exercițiile la care apelează tibetanii sunt simple cu influențe din yoga.www.clicksanatate.ro
Exercițiile la care apelează tibetanii sunt simple cu influențe din yoga.www.clicksanatate.ro

Mentalitatea, alimentația, forța fizică, dăruirea de care dau dovadă tibetanii au la bază exerciții simple, rapide și de efect. Este modalitatea lor de a-și curăța aura, de a-și revitaliza organismul, de a spori vitalitatea și, nu în ultimul rând, de a-și prelungi viața.

„Dăruiește-i persoanei pe care o iubești: aripi pentru a zbura, rădăcini pentru a se întoarce și motive pentru a rămâne.”, așa sună unul dintre celebrele citate liderului spiritual al tibetanilor, Dalai Lama.

Exercițiile la care apelează tibetanii sunt simple cu influențe din yoga, însă de mare efect. Acestea se bazează pe rotiri simple de trunchi care supun corpul unei forțe centrifuge, așezând energiile care circulă de-a lungul coloanei vertebrale și ajută la funcționarea chakrelor în parametri optimi.

Reguli generale ale exercițiilor tibetane

Începe întotdeauna cu rotirea ușoară a corpului, în sensul acelor de ceas. Este indicat ca, pe toată perioada efectuării exercițiilor, respirația să se facă pe nas.

Orice exercițiu se efectuează de 21 de ori, iar, pentru efecte maxime, este bine să le faci zilnic, cu maximum o zi de pauză pe săptămână.

Nu folosi încălțăminte pe durata lor și începe treptat cu un număr mic de repetări.

Primul exercițiu este pentru energie

Rotirea corpului de la stânga la dreapta ajută la curățare energiei corpului. Pentru efectuarea ei este necesar să stai în picioare cu brațele ridicate lateral, paralele cu solul și să te rotești de 21 de ori lent, de la stânga la dreapta.

În cazul în care simți că amețești, pune-ți palmele ca și cum te-ai pregăti să zici o rugăciune și privește fix într-un punct câteva minute pentru a te liniști.

Al doilea exercițiu este pentru gât

Acționează în zona guvernată de pământ. Pentru a-l efectua, trebuie să te întinzi pe o saltea, să ridici în același timp capul și picioarele de pe sol. În timpul ridicării picioarelor inspiră profund și, când revii cu ele pe sol, expiră lent.

Află pe clicksanatate.ro ce alte tipuri de exerciții întârzie îmbătrânirea!

Cum îți poate afecta gelul de unghii sănătatea! (VIDEO)

Aromoterapia în cuplu și beneficiile ei

FotoJet jpg
Faimosi Survivor camp jpg
Eliminare Vica Survivor Romania Foto Pro TV jpg
foto1  Vila cluj jpg
bunicuta foto1 jpg
calendar ortodox 2021 2 februarie intampinarea domnului png
7 vedete la sag awards jpg jpeg
justin beiber hailey grammy getty jpg
image
image
image
image
image
image
ceai somn jpg
femeie fericire pexels andrea piacquadio 774866 jpg
calendar ortodox 2021 2 februarie intampinarea domnului png
foto1  Vila cluj jpg
bunicuta foto1 jpg
Frații Tate sosesc alături de o altă persoană din dosar la sediul DIICOT, în București. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea