Există speranță pentru milioane de nevăzători. Ce descoperire o să le schimbe radical viețile

simeon stalpnicul png

O echipă de cercetători de la Oxford vor revoluționa domeniul medical. Experții au făcut posibilă vindecarea totală a orbirii și promit ca metoda lor să fie folosită la scară largă.

Aproximativ 285 de milioane de persoane din întreaga lume sunt considerate persoane cu deficiențe de vedere, iar 39 milioane dintre aceștia sunt orbi. Din fericire, 80% din toate tulburările vizuale pot fi tratate sau vindecate, cu excepția cazurilor de pierdere totală a vederii, în special datorită degenerării severe a retinei.

Dar dacă ar fi posibilă restabilirea funcției vizuale pentru pacienții orbi? Testele de laborator de la Universitatea Oxford demonstrează cum este posibil acest lucru. Într-un studiu publicat în Proceedings of the National Academy of Sciences (PNAS), cercetătorii de la Oxford, conduși de Samantha de Silva, au arătat cum este posibil să se restabilească vederea oamenilor care suferă de orbire considerată anterior netratabilă.

„Degenerările retinale moștenite pot avea ca rezultat o orbire datorată unei pierderi progresive a celulelor fotoreceptoare”, au scris cercetătorii. Cercetătorii au introdus un vector viral (dispozitiv folosit de biologii moleculari) în celulele retiniene găsite în spatele ochilor, care nu erau inițial sensibile la lumină. Vectorul viral introduce o proteină sensibilă la lumină, numită melanopsin, care le permite acestor celule reziduale din retină să răspundă la lumină și să trimită semnale vizuale către creier.

Află ce tehnică deosebită au oamenii de știință ca să redea vederea orbilor

cutremur 1977 agerpres 0 jpeg
Survivor Romania webp
cub andreea esca png
pexels Horoscop 3 noiembrie
Imagine WhatsApp 2023 02 07 la 13 11 34 jpg
crima londra jpg
Faimosii Survivor Romania joc imunitate Foto Pro TV jpg
Elena Gheorghe Armâna Mea 24 mai 2022 2776 jpg
image
image
image
image
image
image
matreata jpg
Un ofițer de poliție din Londra, violator în serie: David Carrick FOTO Profimedia
Romania moneda euro bancnota zona euro FOTO Shutterstock
castelul bran foto Travelminit
test iq jpg
baza jos (captura video) jpg