Fața, oglinda sănătății tale

Ultima actualizare:

    Când ai ochii umflaţi pentru mult timp, e posibil să ai probleme cu rinichii şi cu retenţia de lichide.www.clicksanatate.ro
Când ai ochii umflaţi pentru mult timp, e posibil să ai probleme cu rinichii şi cu retenţia de lichide.www.clicksanatate.ro

Aceste câteva semne indică deficitul de vitamine sau minerale și te avertizează în privința anumitor probleme de sănătate. Cel mai bine ar fi ca, dacă observi anumite simptome care se acutizează, să ceri sfatul unui medic.

Fața palidă

Dacă vezi că, pe măsură ce trec zilele, devii din ce în ce mai palid, acesta ar putea fi un semn că ai lipsă de vitamina B12. De asemenea, acest lucru se vede și pe limbă (dacă este complet netedă). Deficitul de vitamina B12 mai dă stări de oboseală sau de dificultăți de memorare. Pentru a avea în organism un nivel optim de această vitamină, ar trebui să consumi mai multă carne de vită, vițel, miel și alte tipuri de carne roșie dar și fructe de mare ori carne de pasăre provenită din agricultura organică.

Ochii umflați

Dacă, de regulă, ai cearcăne și pungi sub ochi, ar putea fi din cauza lipsei de iod în organism. De asemenea, dacă ai picioarele umflate ai putea avea tot lipsă de iod. Acest deficit de iod mai determină și uscarea pielii, ruperea unghiilor sau faptul că iei câteva kilograme în plus. De obicei, când ai ochii umflați pentru mai mult timp, poate fi un semn că ai probleme cu rinichii și cu retenția de lichide.

După cum știi, sarea nu este un aliment tocmai benefic pentru sănătate, asta dacă obișnuiești să consumi în cantități mari, în fiecare zi. Probabil ți-ai impus să o eviți, însă lipsa totală a acestui ingredient în organism poate cauza dezechilibre. Poți lua sare din ierburile marine pentru că sunt bogate în iod, dar poți mânca și alge sau pește de apă sărată (zargan, chefal, lufar, calcan, scrumbia de mare, pălămida).

Află pe clicksanatate.ro ce alte semne de boală se citesc pe chipul tău!

Ce boli favorizează apariția varicelor

Cu aceste remedii naturiste scapi de mătreață!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
zatun lac jpg
inaugurare jpeg 5 jpeg
furtuni ploi jpeg
casse tete jpg
man at supermarket jpg
Imparateasa Messalina jpg
Infarct - inima - boli cardiace FOTO Shutterstock
tocător de legume jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net