Floarea-soarelui, secretul sănătăţii tale. Ce beneficii are planta minune

Ultima actualizare:

    Bogate în minerale, seminţele de floarea-soarelui sunt un remediul energizant, precum şi un leac anticolesterol la-ndemână
Bogate în minerale, seminţele de floarea-soarelui sunt un remediul energizant, precum şi un leac anticolesterol la-ndemână

Floarea-soarelui nu este doar o plantă care ne încântă privirile. Seminţele, uleiul şi tinctura din petalele acestei plante au proprietăţi curative nebănuite. Iată ce beneficii are floarea soarelui pentru sănătatea ta.

Ştiai că şi simpla plimbare într-un lan cu floarea-soarelui are un efect pozitiv asupra psihicului? De ajutor în acest sens este parfumul unic al acestei plante, un adevărat tonic nervos. Din toate părţile florii-soarelui se pot prepara diverse leacuri folosite de sute de ani. Seminţele, uleiul presat la rece, dar şi frunzele, florile şi rădăcina plantei sunt bogate în substanţe active valoroase pentru sănătate. 

La ce ajută seleniul

Seleniul din compoziţia seminţelor ajută la regenerarea celulelor, inclusiv a muşchiului cardiac. Este recomandat să mănânci zilnic câte un pumn de seminţe, dar nu mai mult, deoarece au multe calorii.

Semințele de floarea soarelui previn crizele cardiace

Bogate înminerale (fosfor, magneziu, zinc, potasiu, fier) și vitamine (E, D, A, K), seminţele de floarea-soarelui sunt un remediul energizant, precum şi un leac anticolesterol la-ndemână. Ceea ce recomandă seminţele ca un important remediu în scăderea colesterolului sunt acidul linoleic şi fitosterolii, compuşi cu efect dovedit în reducerea grăsimilor din sânge. De asemenea, aceste seminţe sunt o sursă importantă de fenilalanină, aminoacid implicat, printre altele, în controlul durerii. Seminţele de floarea-soarelui previn crizele cardiace, îmblânzesc sindromul premenstrual, normalizează tensiunea arterială şi combat inflamaţiile în organism.

Pentru toate aceste probleme, se pot consuma zilnic 100 g de seminţe de floarea-soarelui neprăjite şi nesărate.

Uleiul de floarea- soarelui ajută în caz de hipertensiune

Uleiul de floarea-soarelui, foarte bogat în vitamina E, este considerat o sursă importantă de protecţie pentru artere şi pentru inimă. Această vitamină are un puternic efect antioxidant, previne îmbătrânirea celulară, stimulează sistemul imunitar şi asigură dezvoltarea normală a nervilor. Uleiul de floarea-soarelui este valoros şi pentru aportul de grăsimi polinesaturate şi de vitamina A, care ajută la creşterea oaselor şi a dinţilor, previne infecţiile de tot felul şi este responsabilă de perceperea luminii. În stare naturală, uleiul din floarea-soarelui, presat la rece, este util în alimentaţia celor cu ateroscleroză şi cu hipertensiune.

Înainte de a te spăla pe dinți „mestecă“ o lingură de ulei de floarea-soarelui, 15 minute. Aruncă uleiul, clătește și spală-te pe dinți.

Semințele, eficiente în ischemie cardiacă

Dacă te numeri printre persoanele care suferă de această afecțiune, urmează o cură cu semințe de floarea-soarelui neprăjite, de 4 ori pe an, când se schimbă anotimpurile (1 pumn de simințe dimineața, pe stomacul gol).

Citește și:

Floarea-soarelui previne bolile cardiace

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
cafea boabe premium edream jpg
Taxe impozite calculator FOTO Shutterstock
Cuplu de romani spania Captura Antena 3 jpg
titanic adobestock jpg
plante de apartament beneficii si ingrijire jpeg
Castelul Nopcsa din Săcel  Foto Daniel Guță  ADEVĂRUL (3) jpg
Ioana Ancuţa Popoviciu judecatoare accident 2 Mai jpeg
Hotelul de Gheata Balea Lac jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net