FOTO / VIDEO Imagini șocante! Cum vă străpung căpușele pielea

image
Imagini șocante! Cum vă străpung căpușele pielea (foto, video)

Acesta este rezumatul titlului unei lucrări științifice cât se poate de serioase. În limba engleză titul complet este ”How ticks get under your skin: insertion mechanics of the feeding apparatus of Ixodes ricinus ticks”. Nu îl voi traduce.

Lucrarea a fost publicată astăzi în Proceedings of the Royal Society B. și detaliază mecanismele prin care o specie de căpușă, Ixodes ricinus, poate penetra pielea. În rezumatul lucrării se arată că aceste căpușe ”Ixodes ricinus își folosesc trompa pentru a străpunge pielea gazdei și a rămâne atașate timp de aproximativ o săptămână. Acest interval de timp este suficient pentru ca spirochetele care produc boala Lyme să treacă de la căpușe la gazdă. Pentru a înțelege mecanismul prin care sunt îndeplinite aceste două sarcini (străpungere și fixare) am înregistrat evenimentele prin tehnici cinematografice pe care apoi le-am interpretat cu ajutorul imaginilor obținute prin microscopie electronică […]”

Imaginea de mai jos vă prezintă o structura complexă, alcătuită din ”cârlige” și ”ghimpi” care... CITEȘTE CONTINUAREA ARTICOLULUI ȘI VEZI IMAGINI ȘOCANTE PE ȘTIINȚĂ&TEHNICĂ!

cub ileana stana ionescu alexandru arsinel png
maurice munteanu
Adriana și Eliza Iliescu
jude law phillipa coan jpeg
cine este sotia lui alexandru arsinel  crop 1664473092 jpg
Catrinel Sandu familie Sarasota Florida jpg
harry charles jpg
bruce willis moonlighting jpg jpeg
Alexandrova
image png
image
image
image
image
cine este sotia lui alexandru arsinel  crop 1664473092 jpg
horia tecau jpg
Gollum, într o secvenţă din Stăpânul Inelelor jpeg
foto1 pelerinaj 2021 INQUAM Photos Liviu Chirica jpg
harry charles jpg
foto1 dolari shutterstock 253550602 jpg