Fructele, indicate în crizele de hipoglicemie
Hipoglicemia poate să dea amețeală, senzația puternică de foame, dureri de cap, confuzie, inabilitatea de a se concentra a pacientului, transpirație, vedere încețoșată, tremurături, pierderea conștienței. Hipoglicemia e primul indicator al unui diabet de tip 2 și un indicator al unui ficat gras.
Una dintre cauzele majore ale ficatului gras sunt viruşii sau bacteriile care-şi fac loc în ficat, dieta bogată în proteine, medicamentele sau toxinele provenite din metabolizarea alcoolului sau a pesticidelor. Din cauză că ficatul e suprasolicitat, se înveleşte cu o pătură de grăsime, ca să interzică potenţialilor agenţi patogeni să mai intre pe teritoriul lui. Acest proces de auto-protecţie poate lucra chiar şi împotriva propriului corp. Pe măsură ce ficatul se închide, nu mai păstrează glucoza, lăsându-i-o pe toată pancreasului. Pe măsură ce trece timpul, pancreasul nu mai poate face faţă, astfel că nu mai produce insulină sau nu poate s-o folosească aşa cum trebuie.
În crizele de hipoglicemie, cei mai mulţi oameni se reped la o porţie mare de zahăr. Poate fi o băutură dulce, o ciocolată sau orice altă formă de glucoză, dar aceste practici nu ajută ficatul, pentru că ce-i trebuie ficatului sunt mai multe fructe. Dar fructele sunt zahăr... ai să spui. Fructele sunt forma corectă de zahăr sau glucoză – genul care, împreună cu o dietă săracă în grăsimi ajută ficatul să se recupereze.
Descoperă la ce alte concluzii interesante au ajuns cercetătorii pe clickpentrufemei.ro.