Fructele mici previn boala Parkinson

Ultima actualizare:

Aceasta este concluzia specialiştilor de la Universitatea Harvard din Statele Unite ale Americii, în urma unui studiu având ca subiecţi peste 49.000 de bărbaţi şi 80.000 de femei.

Studiul s-a desfăşurat pe o perioadă de 22 de ani, timp în care cercetătorii au evaluat obiceiurile alimentare ale participanţilor, dintre care 782 aveau boala Parkinson.

Specialiştii s-au interesat mai ales despre consumul de flavonoide, cei mai puternici antioxidanţi din categoria vegetalelor. În cazul bărbaţilor care au consumat mai multe flavonoide, riscul de a se îmbolnăvi de Parkinson a scăzut cu 35 % , indiferent de sursa din care au provenit acestea (fructe mici, mere, vin roşu, ceai sau suc de portocale). În cazul femeilor, doar consumul fructelor mici a fost un factor de prevenţie.

Acesta este primul studiu care demonstrează o legătură între tipul de antioxidanţi şi reducerea riscului de îmbolnăvire cu Parkinson.



Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
www.gandul.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.viva.ro
image
www.unica.ro
image
playtech.ro
image
www.stiripesurse.ro
image
www.stiripesurse.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
bolojan targ de carte colaj captura video jpg
G7hz5o2aQAAfYkP jpeg
pompier  jpg
vot stampila jpg
Gheorghe Cerin, foto captura video YouTube, Shutterstock jpg
Alimente care scad colesterolul, foto shutterstock jpg
Cafenea Sursa  Freepik com jpg
ceausescu sondaj jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net