Fructele mici previn boala Parkinson

Ultima actualizare:

Aceasta este concluzia specialiştilor de la Universitatea Harvard din Statele Unite ale Americii, în urma unui studiu având ca subiecţi peste 49.000 de bărbaţi şi 80.000 de femei.

Studiul s-a desfăşurat pe o perioadă de 22 de ani, timp în care cercetătorii au evaluat obiceiurile alimentare ale participanţilor, dintre care 782 aveau boala Parkinson.

Specialiştii s-au interesat mai ales despre consumul de flavonoide, cei mai puternici antioxidanţi din categoria vegetalelor. În cazul bărbaţilor care au consumat mai multe flavonoide, riscul de a se îmbolnăvi de Parkinson a scăzut cu 35 % , indiferent de sursa din care au provenit acestea (fructe mici, mere, vin roşu, ceai sau suc de portocale). În cazul femeilor, doar consumul fructelor mici a fost un factor de prevenţie.

Acesta este primul studiu care demonstrează o legătură între tipul de antioxidanţi şi reducerea riscului de îmbolnăvire cu Parkinson.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
ghiseu
image
image
image
image
image
image
1 control medical 1402173971 jpg jpeg
ghiozdan shutter 1082255939 jpeg
vouchere de vacanta jpg
uscare par jpg
image png
moda in perioada comunista, expozitie la muzeul judetean olt   foto alina mitran (10) jpg
mihaela bilic instagram jpg
gradinita pexels jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net