Fructele mici previn boala Parkinson

Ultima actualizare:

Aceasta este concluzia specialiştilor de la Universitatea Harvard din Statele Unite ale Americii, în urma unui studiu având ca subiecţi peste 49.000 de bărbaţi şi 80.000 de femei.

Studiul s-a desfăşurat pe o perioadă de 22 de ani, timp în care cercetătorii au evaluat obiceiurile alimentare ale participanţilor, dintre care 782 aveau boala Parkinson.

Specialiştii s-au interesat mai ales despre consumul de flavonoide, cei mai puternici antioxidanţi din categoria vegetalelor. În cazul bărbaţilor care au consumat mai multe flavonoide, riscul de a se îmbolnăvi de Parkinson a scăzut cu 35 % , indiferent de sursa din care au provenit acestea (fructe mici, mere, vin roşu, ceai sau suc de portocale). În cazul femeilor, doar consumul fructelor mici a fost un factor de prevenţie.

Acesta este primul studiu care demonstrează o legătură între tipul de antioxidanţi şi reducerea riscului de îmbolnăvire cu Parkinson.



Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
www.gandul.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.viva.ro
image
www.unica.ro
image
playtech.ro
image
www.stiripesurse.ro
image
www.stiripesurse.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
sfantul stefan shutterstock 52549786 jpg
a1 jpg
Targul de Craciun Craiova, foto Facebook jpg
antalya pixabay jpg
tinermortiprundubargaului 1068x1068 jpg
blocuri bucuresti - case pipera - imobiliare -complex rezidential foto Inquam Photos / Mircea Manole
frig AP Photo jpg
accident japonia captura video jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net