Hreanul te scapă de tuse
Folosit atât la gătit, cât și la prepararea unor remedii naturiste, hreanul este extrem de eficient în tratarea a numeroase afecțiuni și pentru combaterea unor neplăceri cum este și tusea persistentă.
Hreanul este o sursă excelentă de vitamina C, dar are în compoziție și vitamine din complexul B. În plus, acesta conţine şi minerale, precum fierul, potasiul, calciul şi magneziul.
Indicat în numeroase tipuri de cancer
Hreanul conține glucozinolaţi, compuși care îi dau mirosul și gustul specific. Se pare că aceștia au și proprietăţi citostatice foarte puternice, fiind eficienţi în cancerul de piele, de plămâni, de colon și de stomac.
Reglează tensiunea arterială
E bine de știut că hreanul conține și substanțe care ajută la reglarea tensiunii arteriale și care mențin elasticitatea vaselor de sange.
E util în caz de gastrită
Specialiștii spun că, în cazul în care s-a pus diagnosticul de colon iritabil sau de gastrită acidă, hreanul poate fi de ajutor. În acest scop, ar trebui să mănânci puțin hrean ras, de 2 ori pe zi, ideal înainte de prânz și de cină.
Benefic în conjunctivită
Hreanul este benefic pentru cei care suferă de conjunctivită, dar și de alte afecțiuni oculare. O metodă de a-l folosi în acest scop este să razi hrean, inspirând profund 5 - 10 minute. Lăcrimarea ochilor este inevitabilă, dar foarte benefică.
Află pe clicksanatate.ro cum să folosești hreanul contra tusei persistente!