Iată aparatul care «vede» toate bolile inimii!

Ultima actualizare:
O ecografie 3D costă de la 300 de lei (Fotografii: Dan Bistriţeanu)
O ecografie 3D costă de la 300 de lei (Fotografii: Dan Bistriţeanu)

Examinări vasculare, abdominale, urologice, cardiologice în formate 3D şi 4D pot fi făcute acum cu cel mai performant ecocardiograf existent în clinicile private din România. Acesta este deţinut de clinica nou-lansată ExMedica, iar medicii care vă vor întâmpina aici sunt nume celebre din domeniu.

Somităţi ale medicinii româneşti, precum prof. dr. Ioanel Sinescu, dr. Şerban Brădişteanu sau prof.dr. Mircea Gorgan au decis, în premieră, să lucreze şi în medicina privată, alegând să colaboreze cu ExMedica, o clinică inaugurată recent, care se mândreşte cu aparatură de ultimă generaţie, unică în ţară.

Este vorba de ecocardiograful inteligent Philips (model iE33 xMatrix), care permite investigare cardiologică completă.

"Dacă pentru a vedea diverse malformaţii ale valvei inimii sau cheaguri în cavităţile cordului se introducea un cateter prin artera femurală până la inimă, acum, cu acest aparat, poţi vedea totul, 3D, printr-o metodă noninvazivă.

Poţi vedea anatomia cordului în timp real, se pot face măsurători volumetrice şi cuantificări ale diverselor elemente, esenţiale înaintea unei operaţii. Este un aparat ultraperformant de diagnostic", explică Ioan Vâlcu, manager al departamentului cardiovascular.

Ai o simplă cistită, sau o tumoră vezicală? Ecocardiograful de ultimă generaţie îţi poate spune cu exactitate. Pentru că numai el poate vedea cele mai mici tumori, cu diametru sub 1-3 cm.


    O ecografie 3D costă de la 300 de lei (Fotografii: Dan Bistriţeanu)
O ecografie 3D costă de la 300 de lei (Fotografii: Dan Bistriţeanu)

"Se pot identifica tumori renale sau vezicale mici, pietre, calculi, malformaţii în aparatul urinar, modificări de vascularizaţie în artere sau rinichi, ecografii pe vase de sânge", spune profesorul Sinescu.

Un alt aparat-minune este electromiograful de tip Viking On Nicolet EDX, care permite explorări neurofiziologice complexe.

"El îţi spune dacă un bolnav de cataractă are şanse de a fi operat cu succes sau nu şi, printre altele, e singurul care poate pune un diagnostic clar de scleroză multiplă", spune medicul primar neurolog Cristina Gorgan.

Medici de prestigiu la noua clinică

Prof. dr. Ionel Sinescu, urologie

Profesorul Sinescu, al cărui nume este strâns legat de Clinica de Urologie şi Transplant Renal din cadrul Spitalului Fundeni, a acceptat să lucreze la clinica ExMedica.

"Sufletul meu va rămâne în spitalul public. Lucrez acolo de o viaţă. Nu am putut să mă desprind de spital şi să lucrez în privat.

Nici acum nu voi părăsi spitalul, dar îmi ofer expertiza pentru anumite cazuri foarte complicate", a declarat prof. dr. Sinescu.

El a spus că a creat o echipă de profesionişti la Fundeni şi cel puţin cinci medici ar putea fi şefi de clinică în orice spital din Europa sau America.

Dr. Cristina Gorgan, neurologie

Doctorul Cristina Gorgan, medic specialist în neurologie, consideră că principalul atu al clincii ExMedica este, pe lângă echipa medicală de profesionişti, aparatura de ultimă generaţie.

"Dacă aveam acest aparat la spital, electromiograful de tip Viking, probabil nu m-aş fi gândit să colaborez cu o clinică privată.

Ştim cu toţii că aparatura din spitale este depăşită, iar atunci când nu poţi să faci ceea ce ştii să faci, ai un sentiment de frustrare.

De mult doream să lucrez pe un Viking", a spus doctorul Cristina Gorgan.

Conf. dr. Şerban Brădişteanu, cardiologie

Medicul care a făcut parte, alături de prof. dr. Radu Deac, din echipa care a realizat primul transplant de cord în România, s-a alăturat şi el profesioniştilor de la clinica ExMedica.

Şi pentru dr. Bărdişteanu, în prezent şeful Clinicii de Chirurgie Cardiovasculară de la Spitalul de Urgenţă Floreasca, această colaborare cu mediul privat este o premieră.

ExMedica dispune în momentul de faţă de 20 de medici şi aproximativ 15 asistente medicale.

Toate serviciile medicale oferite de ExMedica sunt disponibile pacienţilor, începând de astăzi.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Bulandra (1) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
Baile Felix FOTO Shutterstock 1895999206 jpg
mihaela bilic facebook jpg
bijuterii argint istock jpg
plante jpeg
aeroport  jpg
6 front muzeul golesti jpg
Fosta școală de ucenici a Uzinelor de fier, Hunedoara  Foto Daniel Guță  ADEVĂRUL (23) jpg
Tecuri Foto comuna baru Facebook (2) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net