Iată cât de periculoasă este maioneza!
Maioneza este un preparat culinar delicios. Asta îl face să fie unul dintre cele mai consumate alimente. Vorbim despre un sos rece, gros, o emulsie de ulei vegetal preparată din gălbenuş de ou, frecat bine cu ulei, puţin muştar şi puţină zeamă de lămâie. Iată cât de periculoasă este maioneza!
Acest preparat are un gust de la care nu se pot abţine foarte mulţi. Aşa că, nu e deloc ciudat faptul că maioneza se foloseşte în foarte multe preparate: la salate, în sandwich-uri, la peşte, în diferite mâncăruri cu aspic, alături de unele legume, chiar şi la ouă şi în multe altele.
Însă, nutriţioniştii avetizează că acest aliment nu este deloc bun pentru organism şi că nu ar trebui să consumăm mai mult de o linguriţă de maioneză pe zi, iar dacă am putea să îi excludem cu totul din alimentaţia noastră am avea numai de câştigat.
Maioneza este un praparat greu de digerat, hipercaloric şi plin de grăsimi. Iar dacă aceasta este din comerţ (nu una preparată în casă), lista cu motivele pentru care nu ar trebui ca acest aliment să existe pe lista noastră de cumpărături este şi mai lungă: conţine conservanţi, coloranţi, emulgatori, agenţi de îngroşare, potenţiatori de gust.
Află pe clicksanatate.ro și alte efecte nocive ale consumului de maioneză