Iată ce conţine un mic dejun sănătos

Ultima actualizare:

    Cerealele cu lapte sunt foarte bune pentru organism
Cerealele cu lapte sunt foarte bune pentru organism

Masa de dimineaţă aduce multe beneficii organismului, de aceea trebuie să conţină ingrediente sănătoase. Află ce nu trebuie să lipsească de la micul dejun, dar şi ce să eviţi ca să ai o alimentaţie cât mai sănătoasă.

Cereale integrale. Cerealele cu lapte sunt foarte bune pentru organism. Tărâţele, fulgii de ovăz sau fructele uscate sunt o sursă excelentă de fibre. Sunt sărace în calorii şi grăsimi şi îmbunătăţeşte digestia.

Fructe şi legume. Acestea sunt componente inevitabile ale oricărui meniu sănătos, dar dacă le mâncaţi la micul dejun, au şi efecte digestive foarte bune. Corpul nostru are nevoie de fructe şi legume proaspete în fiecare zi pentru a ne proteja de boli.

Proteinele - Ouă, lapte, alune sau soia. Toate acestea sunt surse excelente de proteine, care se potrivesc de minune în meniul micului dejun. Alimentele proteice sunt esenţiale pentru dezvoltarea trupului. Un dejun bogat în proteine este suficient pentru foamea de dimineaţă şi menţine starea de saţietate.

1 ou pe zi este o sursă bună de luteină, care este esenţială pentru sănătatea ochilor. O combinaţie excelentă de alimente proteice o reprezintă nucile cu lapte.

Fără zahăr la micul dejun. Fructele şi legumele ar trebui să înlocuiască dulciurile de la masa de dimineaţă. O masă bogată în zaharuri va scădea capacitatea mentală. Studiile au arătat că femeile care mănâncă mai puţin zahăr au o capacitate de ardere a grăsimilor mai mare.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Copil pregatit de scoala (Freepik com) jpg
image
image
image
image
image
image
carti biblioteca birou jpeg
scoala jpg
preot freepik jpg
ploaie jpg
Transilvania şi Basarabia, lebedele Mării Negre (din arhiva personală a lui Constantin Cumpănă) jpg
umar kamani nada adelle nunta profimedia jpg
FotoJet jpg
Fundătura Ponorului  Foto Daniel Guță ADEVĂRUL (11) JPG
image
actualitate.net
image
actualitate.net