Iată cele 5 superalimente ale lunii octombrie!

Ultima actualizare:

Cercetătorii de la Academia de Nutriţie din SUA au alcătuit lista celor cinci superalimente care nu trebuie să ne lipsească de pe masă în luna octombrie. Merele, dovlecii, ardeii, dovleceii şi perele ne ajută să avem o sănătate de fier, potrivit "Huffington Post".

Merele

Merele sunt o bogată sursă de fibre şi ne ajută să ne constrolăm greutatea. Fibrele sunt, de asemenea, de folos pentru scăderea riscului de congestie cerebrală şi colesterol “rău”. Merele au antioxidanţi, ţin la distanţă cancerul şi bolile de inimă.

Dovleacul

Dovleacul conţine betacaroten, un antioxidant cu proprietăţi anticancerigene şi protejează tenul. Este bogat în aminoacizi şi potasiu, având grijă de sănătatea inimii, protejează ochii datorită conţinutului de luteină şi ţine răcelile la distanţă.

Ardeii

Ardeii sunt perfecţi pentru a adăuga culoare meselor noastre. Sunt plini de vitamine şi antioxidanţi. Conţin o mare cantitate de vitamine A şi C, care întăresc sistemul imunitar, ne protejează împotriva bolilor de inimă şi a cancerului, datorită betacarotenului pe care îl conţin, şi îmbunătăţesc vederea.

Dovlecelul

Dovleceii sunt buni înlocuitori ai pastelor datorită conţinutului scăzut de carbohidraţi şi calorii. Conţin vitamina C şi mai ales apă, fiind recomandaţi pentru hidratarea organismului. Protejează inima, datorită potasiului conţinut, şi pot fi consumaţi fără limite.

Perele

Perele sunt o altă sursă importantă de fibre, de potasiu şi vitamina C. Fibrele ne ajută să nu mâncăm mult. Antioxidanţii care se găsesc în coaja perelor ne protejează de cancer şi boli de inimă. De aceea se recomandă ca perele să nu fie decojite înainte de a le mânca.

image
image
image
image
image
image
Casa de marcat self scan - hipermarket FOTO Shutterstock
circul sidoli jpg
blocuri bucuresti 1024x580 jpg
ching shih captură video jpg
Steag Romania FOTO Shutterstock jpg
castele romania colaj facebook jpg
permis de conducere freepik jpg
tigari, freepik jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net