Iată cum arată un meniu sănătos de post
Vreţi să ţineţi post? E important ca alimentaţia să fie una sănătoasă. Iată câteva sfaturi despre cum să mâncăm corect înainte de sărbători.
„În timpul zilei, putem alege cereale integrale cu miere sau sandwich-uri cu margarină tartinabilă de nouă generaţie care are un conţinut bogat în Omega 3 şi Omega 6. O altă variantă ar mai fi şi fructele oleaginoase sau seminţele care au un aport nutritiv deosebit, fiind surse importante de minerale, fibre şi grăsimi bune. Nucile, migdalele, fisticul, seminţele de dovleac sau floarea soarelui, merele sunt doar câteva exemple de gustări potrivite perioadei postului. Pentru un aport optim de proteine în perioada postului pot fi consumate leguminoase precum fasolea, soia, mazărea şi lintea, care reprezintă bune alternative din punctul de vedere al echilibrului nutriţional ale preparatelor pe bază de carne, întrucât acestea au conţinut echilibrat de aminoacizi. De asemenea, citricele sunt surse importante de vitamine de care organismul nostru are nevoie mai mult ca oricând în această perioadă", este de părere Dr. Corina Zugravu. Vitală este şi hidratarea. Supele de legume, ceaiurile, sucurile naturale de fructe şi nu în ultimul rând apa nu au voie să lipsească din nutriţia zilnică, mai ales în perioada postului.