Iaurtul, o sursă excelentă de vitamine şi minerale
Iaurtul este o alternativă sănătoasă la smântâna grasă sau la maioneza adăugată în salate.
Eugen Giurgiu, doctor în biochimie cu competenţe în fitoterapie şi nutriţie, recomandă să consumăm zilnic o cană de iaurt. Acest aliment este o sursă importantă de vitamine (Complexul B în special )şi de săruri minerale. Chiar şi iaurtul simplu, degresat, de exemplu, conţine peste 4oo mg de calciu, ceea ce reprezintå 40 la sută din necesarul zilnic pentru majoritatea adulţilor. Mai mult, "porţia" zilnică de iaurt este o hrană sănătoasă, deoarece conţine şi puţine calorii şi grăsimi în comparaţie cu smântâna. Totodată, bacteriile care apar în procesul de fermentaţie al iaurtului refac flora intestinală, combat colesterolul"cel rău" şi constipaţia.
Pui cu arome exotice
Timp de pregătire : 40 de minuteCalorii : 350 / porţia
Ingrediente : 4oo g carne de pui fiartă, tăiată cubuleţe, 6 linguri de iaurt degresat, 200 g sparanghel din conservă, 200 g dovlecei fierţi şi tăiaţi rondele, 6 linguri de caşcaval ras, câte o linguriţă de busuioc şi de cimbru.
Preparare : Amestecăm iaurul cu sparanghelul şi dovleceii. Adăugăm carnea, caşcavalul şi condimentele. Punem compoziţia în cuptorul încins, într-un vas uns cu ulei, tapetat cu făină. Fiecare porţie se serveşte caldă, asezonată cu salată verde.