Îţi cade părul? Fă-ţi o mască din avocado!
Scurt sau lung, vopsit sau având culoarea naturală, părul este un fel de carte de vizită pentru orice femeie. Iar atunci când firele cad în exces, problema trebuie rezolvată. Iată câteva alimente care te ajută să depăşeşti acest impas.
Avocado este bogat în acizi graşi omega 3, care hidratează părul şi promovează creşterea firelor de păr de la rădăcină. Mai mult decât atât, proprietăţile antiinflamatorii prezente în fruct face scalpul foarte sănătos şi îmbunătăţeşte textura părului. Ai nevoie de un avocado, o jumătate de cană de lapte, o lingură de ulei de măsline. Pune într-un vas toate ingredientele şi amestecă bine. Pasta obţinută o aplici pe rădăcinile şi vârfurile părului şi o laşi să acţioneze timp de 15-20 de minute, apoi clăteşti cu apă rece. Repetă acest tratament natural de 2-3 ori pe săptămână.
Banană
Banana este bogată în antioxidanţi, uleiuri naturale, potasiu şi vitamine, care acţionează împotriva căderii părului. Se prepară din 2 banane coapte, o lingură de ulei esenţial de nucă de cocos şi o lingură de miere. Pune toate ingredientele într-un bol şi amestecă cu o lingură până se formează o pastă fină. Aplică masca pe întreaga suprafaţă a părului, începând de la vârfuri şi până la rădăcini şi o laşi să acţioneze timp de 5-10 minute. Apoi, spală părul cu un şampon hidratant. Aplică masca de păr de 2-3 ori pe săptămână.
Scorţişoară
Acest condiment este perfect pentru menţinerea părului sănătos, plus că previne toate tipurile de infecţii care se pot dezvolta la nivelul scalpului. Se amestecă bine o lingură de scorţişoară pudră şi o lingură de miere, la care mai adaugi o cantitate mică de balsam de păr. Masca se aplică pe părul umed, de la rădăcini şi până la vârfuri, nu şi pe scalp, şi se întinde cu ajutorul unei perii de păr. Laşi să acţioneze timp de câteva minute şi clăteşti foarte bine cu apă călduţă, îl speli cu şampon, apoi clăteşti din nou. Repetă tratamentul în mod regulat.