Lăsaţi ruşinea la o parte! Cancerul de colon poate fi prevenit

În cadrul acestei acțiuni, cei interesați vor putea afla direct de la medici și personalităţi publice informații despre pericolul pe care îl reprezintă cancerul intestinului gros, cât și despre simptomele si metodele de prevenție și diagnosticare precoce a acestei bolii. In acest an s-a alaturat campaniei medici oncologi şi Florentina Opriş, specialist recunoscut în nutriţie, sport si frumuseţe, autoare a numeroase lucrări in domeniu.

Luna martie este Luna Internaţională de Luptă Împotriva Cancerului Intestinului Gros, ocazie cu care Federaţia Asociaţiilor Bolnavilor de Cancer din România (FABC) şi Liga Română de Cancer continuă, pentru al treilea an consecutiv, seria de acţiuni menite să atragă atenţia opiniei publice cu privire la acest tip de cancer şi la simptomele sale, modalităţile de prevenire şi diagnosticare precoce.

Cancerul intestinului gros este diagnosticat cel mai frecvent la persoane cu vârsta peste 50 de ani. De aceea, este recomandat ca toţi cei care manifestă simptome ce pot indica un posibil cancer să se prezinte imediat la medic.

Una dintre cauzele principale incriminate pentru creşterea numărului de cazuri de cancer al intestinului gros este atitudinea generală a publicului.

"Sunt onorată şi fericită că particip la acest eveniment atât de important pentru noi toţi! Sperăm ca prin aceste acţiuni să creştem notorietatea acestui pericol groaznic, care este cancerul intestinului gros, şi să îndemnăm cât mai mulţi oameni să meargă la control şi să adopte cu tot sufletul un stil de viaţă sănătos!", ne-a declarat specialistul în frumuseţe şi dietă, Florentina Opriş.

"Este imperios necesar ca toată populaţia României să fie conştientă că, după o anumită vârstă, controlul la medic nu mai este o opţiune, ci o necesitate pentru a avea o viaţă sănătoasă şi longevivă. Mai ales în cazul cancerului de colon, aceste controale sunt vitale. Lăsaţi ruşinea, jena sau frica la o parte, viaţa are prioritate!", a declarat Dr. Oana Ingrid Mesinschi-Spitalul Coltea

cub theo rose png
claudia patrascanu copii png
ingrijorare
Kate Middleton (3) jpg
https   www prosport ro wp content uploads 2022 03 Transformare socanta a pilotului Daniel Onoriu cum a ajuns sa arate dupa 55 de zile de coma si cu un stomac cat un pix FOTO webp
Kate Middleton
cub mircea bravo png
8 kanye west shutterstock 477795043 jpg jpeg
priveghi adevarul png
1 zid jpg
image
image
image
image
8 salariu marian godina 5 jpg jpeg
calendar ortodox 2021 07 octombrie serghie si vah jpeg
Kate Middleton
pxclimateaction 4168906 1920 jpg
elena udrea adrian alexandrov jpeg
police gb15dc8736 1920 jpg