Leacul minune al primăverii ce se vinde cu 10 lei kilogramul. Curăţă organismul de toxine şi întăreşte sistemul imunitar
Leurda este cunoscută ca remediu natural, se spune, de milenii. Este leacul din lunile de primăvară pe care natura îl oferă organismului pentru a se curăţa de toxine şi a întări sistemul imunitar.
Folosită intens în tratamente naturiste, pe tot continentul, a fost votată recent drept„planta mileniului III în terapie neconvenţională”.
Leurda, denumită şi usturoiul ursului, deoarece este consumată de urşi ca medicament purificator după perioada de hibernare, este o plantă sălbatică ce creşte numai în pădurile din Europa Centrală, nereuşindu-se până în prezent aclimatizarea ei în nici o altă regiune.
Tinctura de leurdă - cum se face
Frunzele acestei plante sunt extrem de bogate în substanţe care aduc mari beneficii sănătăţii predominând sulfura de alil,care îi imprimă gustul şi mirosul caracteristic.
Usturoiul sălbatic abundă în carotenoizi,vitaminele A şi C,levuloza,ulei eteric complex şi săruri minerale de calciu, fier, fosfor, natriu, cupru.
Ceai de leurdă - cum se face
Leurda este unul dintre cele mai puternice remedii din natură. Poate fi consumată sub formă de salată, suc, infuzie, decoct, tinctură, acţionează favorabil în numeroase afecţiuni.
Află pe Clickpentrufemei.ro cum faci TINCTURA și ceaiul de leurdă!
Oamenii vor trăi 150 de ani cu această PASTILĂ
Alimente pentru ficat gras. Ce mănânci dacă ai această afecţiune