Leacuri cu verbină

Ultima actualizare:

    O cană de ceai de verbină seara îţi asigură un somn liniştit
O cană de ceai de verbină seara îţi asigură un somn liniştit

Planta nu este doar un remediu bun contra asteniei, în stări de oboseală sau de nervozitate, ci şi un leac valoros într-o mulţime de afecţiuni. Află detalii din noul număr al revistei „Click! pentru femei“!

  • Ceai pentru un somn liniştit. Verbina este eficientă în cazurile de astenie, oboseală, nervozitate. Dintr-o jumătate de linguriţă de plantă şi 250 ml de apă clocotită faci o infuzie de 3 ori pe zi. O laşi 10 minute, o strecori şi o bei călduţă. O cană de ceai de verbină este ideală cu o oră înainte de culcare. Îţi redă calmul necesar unui somn liniştit, mai ales dacă, de obicei, insomnia nu-ţi dă pace. Leacul trebuie luat 21 de zile la rând. 
  • Tratează erupţiile pielii. O poţi aplica sub formă de comprese în arsuri uşoare, iritaţii, sau dacă pur şi simplu ai pielea foarte uscată. Pentru a pregăti compresa, adaugă o mână de verbină la 150 ml de apă fiartă, amestecă şi las-o acoperită 10 minute. După infuzare, poţi îmbiba o compresă sterilă sau un prosop în ceai. Aplică pe zonele cu probleme de 2-3 ori pe zi. 
  • Tinctura, în sindromul premenstrual. Acţionează cu o săptămână înainte de primele simptome! Ia de 3 ori pe zi câte o linguriţă de tinctură de verbină amestecată cu 100 ml de apă sau ceai. Prepară-ţi în fiecarea zi câte 2 căni de infuzie. Combină verbină, frunze de zmeur şi sunătoare, în cantităţi egale. Din acest amestec, ia o linguriţă şi las-o la infuzat într-o cană cu apă fiartă, un sfert de oră. 
  • Infuzia, indicată şi în gripă. Sezonul de gripă e pe sfârşite, dar asta nu înseamnă că virusul gripal nu te poate afecta, mai ales dacă nu ai o imunitate bună. Păstrează în casă verbină uscată şi tinctură de verbină şi foloseşte-le de la cele dintâi semne ale gripei sau răcelii. De 3 ori pe zi, diluează 30 de picături de tinctură în 100 ml de apă şi bea câte o cană de ceai preparat din planta uscată. Pentru infuzie, ai nevoie de o linguriţă de verbină şi o cană cu apă fiartă. 
image
image
image
image
image
image
Steag Romania FOTO Shutterstock jpg
castele romania colaj facebook jpg
permis de conducere freepik jpg
tigari, freepik jpg
Donna Urquhart instagram jpg
 ciclon polar romania meteo
Audieri in dosarul Vlad Pascu la DIICOT  Foto Inquam Photos  Octav Ganea (5) jpg
carne miel shutterstock 234655234 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net