Leacuri rapide pentru durerile de spate

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

Din cauza stilului de viaţă sedentar, a diverselor probleme de sănătate sau a unei posturi incorecte, ne confruntăm din ce în ce mai des cu dureri de spate. Indiferent de cauza lor, e bine să ştii că există câteva remedii rapide, care te ajută să fii iar în formă, după cum poţi afla din noul număr „Click! pentru femei”!

Comprese cu ardei iute

Un remediu natural disponibil chiar din bucătărie este ardeiul iute. Conţine capsaicină, substanţă care îi dă iuţeala specifică şi care are efect vasodilatator. Pentru o compresă, trebuie doar să tai mărunt 3-4 ardei iuţi, să îi amesteci cu 2-3 linguri de ulei cald şi să pui compoziţia pe un pansament, pe care îl pliezi astfel încât ardeiul să nu ajungă direct pe piele. Aplică pe locul dureros. O ţii 5-10 minute, apoi o îndepărtezi, pentru că poate irita pielea. Capsaicina va stimula circulaţia sângelui şi terminaţiile nervoase ale zonei cu probleme, ducând la atenuarea durerii.

Cataplasme cu cartofi şi varză

Cartoful şi varza crudă sunt două remedii eficiente în ameliorarea durerilor de spate. Tai cartofii felii, îi fierbi, apoi îi aşezi pe un tifon, după ce s-au răcit puţin. Acoperi cataplasma cu un prosop gros şi o aplici pe piele. Şi varza crudă, zdrobită, ameliorează durerile de spate. Pui câteva foi de varză, zdrobite uşor prin rularea unei sticle, într-un tifon lat. Aplici compresa pe locul dureros cu 2-3 ore înainte de culcare.

Ulei cu usturoi

Atunci când durerile de spate îţi dau bătăi de cap, usturoiul te ajută atât intern, cât şi sub formă de ulei. Consumă 2-3 căţei de usturoi, dimineaţa, pe stomacul gol sau prepară o licoare pentru masaj. Prăjeşte, la foc mic, 10 căţei de usturoi în 60 ml ulei de susan. Lasă la răcit, apoi aplică uleiul masând energic zonele dureroase. Înveleşte-te bine şi stai aşa câteva ore, pentru ca leacul să-şi facă efectul. Acest tratament ar trebui urmat 15 zile.

Ceai din scoarţă de salcie

Salicina e o substanţă care se găseşte în scoarţa de salcie, ea intrând şi în compoziţia aspirinei. Aceasta e recomandată ca antiinflamator în durerile de spate. Scoarţa de salcie are acelaşi efect, acţionând ca un analgezic (leac antidurere) şi antinevralgic la nivelul vertebrelor afectate. Prepară un decoct dintr-o lingură de rădăcină la o cană cu apă. Lasă la fiert 5 minute, strecoară, bea lichidul călduţ. Poţi să aplici şi comprese cu decoct pe locul dureros.

image
image
image
image
image
image
mița biciclista jpeg
tornada jpg
parfum brukenthal jpg
aeroport cluj pixabay jpg
image png
politia jpg
Carol al II lea si Regele Mihai jpg
money 6934763 1280 jpg