Leacurile cu cătină, gustoase şi folositoare

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

Bobiţele mici, galben-portocalii şi acrişoare conţin de zece ori mai multă vitamina C decât citricele. Ele cresc imunitatea în faţa bolilor, alungă oboseala şi stimulează pofta de mâncare.

  • Sirop. Zdrobeşte cătină cât încape în 3 ceşti şi pune peste ea o ceaşcă de miere. Amestecă şi păstrează la figider. Iei din sirop, în fiecare zi, câte 5 linguriţe, pe nemâncate. Urmează tratamentul o lună.
  • Macerat. Stoarce boabele de cătină şi amestecă-le cu miere (părţi egale). Lasă la macerat la rece o zi, apoi ia dimineaţa câte 2-3 linguri pe stomacul gol. Mai poţi încerca şi următorul remediu: acoperă 1-2 linguriţe de fructe de cătină zdrobite cu 250 ml de apă rece. Lasă-le 10 ore, apoi strecoară şi bea lichidul de-a lungul unei zile, înainte de a mânca.
  • Suc. Pentru copiii peste 7 ani se recomandă un suc de cătină preparat astfel: stoarce boabele de cătină şi amestecă sucul obţinut cu puţină miere. Lasă o zi deoparte şi bea câte o ceşcuţă, dimineaţa, pe stomacul gol.
  • Ceai. În recuperarea după diverse boli, convalescenţilor li se recomandă o cură cu ceai de cătină pentru revigorare şi remineralizare. Fierbe din 3 linguri de boabe de cătină, 20 de minute, în 300 ml de apă. Filtrează ceaiul şi lasă să se răcească. Sunt indicate câte 2-3 căni pe zi, timp de 3 săptămâni.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Richard și Alejandra Gere, GettyImages (2) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
prison puzzle jpg
coltea jpg
truck 2920533 1280 jpg
sectie votare jpg
image png
Prințul Harry, Profimedia (2) jpg
WhatsApp Image 2024 11 21 at 22 31 59 jpeg
23adbb27 d661 4add b171 ecdb61862362 jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net