Legumele verzi te apără de cancerul de plămâni

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

Dieta este un element crucial în lupta cu cancerul. Legumele şi fructele din cele 5 grupe de culori pot avea anumite proprietăţi, care luptă împotriva unor tipuri de cancer. Iată ce alimente trebuie să introduci neapărat în dieta ta zilnică

Alimente roşii

Te protejează de cancer pancreatic şi ovarian. Un studiu realizat pe 15.000 de femei arată că roşiile te protejează de cancer ovarian. Poţi reduce cu 50% riscul apariţiei acestei maladii, dacă vei consuma o jumătate de ceaşcă de suc de roşii de cel puţin patru ori pe săptămână. De asemenea, un alt studiu a demonstrat că o lycopenul conţinut de roşii, ardei roşii şi coacăze te protejează de cancer pancreatic, dacă sunt consumate o dată pe zi.

Alimente portocalii

Luptă cu cancerul de stomac şi cel ovarian. Beta-carotenul, responsabil de culoarea portocalie din cartofii dulci, dovleac, morvov şi dovlecel, are proprietăţi anticancerigene. S-a demonstrat că acidul cafeic, un compus organic care se regăseşte în morcovi, are proprietăţi de încetinire a dezvoltării cancerului de sân. Aşadar, consumă astfel de alimente de cel puţin trei ori pe săptămână.

Alimente galbene

Luptă cu cancerul esofagian şi de stomac. Citricele, precum grafa, lămâia sau papaya, sunt foarte bogate în vitamina C, un puternic antioxidant menit să te protejeze împotriva a numeroase tipuri de cancer, în special cel de gură, colon şi de stomac. Aceste alimente sunt bogate în flavonoide care inhibă celule canceroase şi detoxifiază organismul. Consumă aceste alimente de cel puţin două ori pe săptămână.

Alimente verzi

Luptă împotriva cancerului de plămâni, de sâni şi cel ovarian. Experţii arată legumele verzi, cum ar fi andivele, broccolli sau varza, conţin glucozinolaţi, nutrienţi alimentari care previn dezvoltarea celulelor canceroase. Aceste tipuri de alimente conţin de asemenea vitamina K, ce ajută la reducerea riscului de cancer pancreatic. Consumă alimente verzi cel puţin o dată pe zi.

Alimente colorate sau neutre

Luptă cu cancerul ovarian, de stomac şi de colon. În această categorie de alimente se regăsesc ciupercile, usturoiul sau ceapa. Alicina, conţinută de usturoi, este un puternic antioxidant şi are proprietăţi antimicrobiale, dacă este consumat în stare naturală. Polifenolul, regăsit în ceapă are proprietăţi anticancerigene.

Ciupercile sunt bogate în vitamina D care de asemenea reduce riscul de cancer ovarian. Consumă astfel de alimente de cel puţin două ori pe zi.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Prințesa Caroline și Pierre Casiraghi cu soția Beatrice Borromeo, doliu în familia Casiraghi de la Monaco   Profimedia jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
daniel david ubb fb jpg
phone 292994 1280 jpg
Izvorul de la Manastirea Sf  Dionisie Exiguul si Sf  Efrem jpg
4 front poza mare jpg
cat 7032641 1280 jpg
natalia negru st  iosif dimitrie anghel jpg
Greseli de igiena dentara  Sursa foto Pixabay jpg
parlamentul romaniei jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net