Mănâncă fructe cu 30 de minute înainte de masă

Ultima actualizare:

De ce ne îngrăşăm? Şi mai important, de ce punem la loc imediat după ce am reuşit să slăbim? De ce facem burtă, deşi nu am putea zice că mâncăm exagerat de mult? Răspunsul ar fi în modul în care organismul nostru reuşeşte (sau mai bine zis, nu reuşeşte) să metabolizeze mâncarea. Adică să digere şi să asimileze toate substanţele nutritive, dar să le elimine pe cele inutile? Dacă digestia noastră nu merge ca unsă, riscăm să ne balonăm, să avem permanent disconfort abdominal şi nu reuşim să scăpăm de grăsimile şi de caloriile în exces.

Organismul alocă un timp fiecărui aliment

Îţi propunem un exerciţiu de imaginaţie. Dar înainte, iată ipoteza: legumelor le trebuie între 15 şi 30 de minute ca să fie digerate. Cerealelor ori cartofilor, până la 4 ore. Carnea, în schimb, solicită tractul digestiv între 4 şi 10 ore! Acum imaginează-ţi cum ar fi să combini toate aceste alimente la o singură masă! Carnea va reţine în tractul digestiv cartofii, care sunt digeraţi mai uşor şi care, în loc să fie metabolizaţi, putrezesc în intestine, favorizând formarea gazelor.

Reguli de bază

Iată o listă a celor mai sănătoase combinaţii.

Fructele se consumă singure. Cel mai bun moment al zilei în care să le consumi este dimineaţa. Ori le poţi mânca cu 30 de minute - o oră înaintea mesei sau la două ore după masă. „Zahărul, fructoza şi dextroza inhibă secreţia sucurilor gastrice", spune Valentin Bosioc, antrenor de fitness. Nici combinarea fructelor între ele nu e benefică. Fructele acre (lămâile, portocalele, kiwi) nu se consumă la aceeaşi masă cu fructele dulci (merele, perele).

Alimentele care conţin proteine se combină cu legume proaspete şi cu verdeţuri. 80% din cantitatea din farfurie să fie verdeţuri şi 20% carne. Nu le combina cu carbohidraţi (cartofi), fructe ori dulciuri. Legumele proaspete se combină foarte bine şi cu cereale.

Laptele dulce e un aliment de sine stătător. Doar dacă este fermentat ori sub formă de brânzeturi îl poţi combina cu legume ori cu verdeţuri.

Amidonoasele le poţi consuma cu legume şi cu lipide, nu şi cu alimentele proteice ori cu carbohidraţi.

Mai citeşte:

Am diabet. Ce cură de slăbire să aleg?

Cele mai des întâlnite 4 greşeli în curele de slăbire

Ţii cură de slăbire? Uite ce băuturi ai voie să consumi

Ceaiul de leuştean, eficient în cura de slăbire

Parteneri

image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
tinte ale rusiei jpg
Ingrijire piele femeie FOTO Shutterstock jpg
Pensionari discută cu reprezentanții presei și oficialii Caselor de Pensii de care aparțin privind recalcularea pensiei, în București. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
husky harghita jpg
MONICA POLI jpg
dacii  jpg
mascati jpg
Diana  Sosoaca Foto Facebook Diana Ivanovici Sosoaca jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net