Mănâncă iaurt cu fructe la micul dejun
Ştiai că unele vegetale îţi dau energie şi te hidratează de două ori mai mult decât un pahar cu apă? Revista „Click! pentru femei" îţi prezintă câteva idei de gustări răcoritoare, sărace în calorii, numai bune în prag de vară.
Supele picante, nelipsite din meniu
Ele menţin corpul hidratat. Poţi opta pentru ciorbe acrite cu zeamă de lămâie sau cu borş, preparate din legume şi verdeţuri proaspete cum sunt morcovii, dovleceii, ţelina, păstârnacul şi ceapa verde.
De asemenea, mai poţi mânca o supă de roşii rece şi picantă, cu ardei iute. O substanţă din acesta, numită capsaicină, stimulează echilibrat transpiraţia (proces natural de racire a corpului), diminuează disconfortul dat de căldură şi favorizează arderea grăsimilor.
Amestecă iaurtul cu fructe!
Pentru un start bun, ai nevoie de un mic dejun hrănitor. Iaurtul e perfect pentru tine! Energizant şi răcoritor, iaurtul conţine mult calciu şi acizi lactici, substanţe necesare digestiei şi imunitaţii.
Dacă vrei să slăbeşti, optează pentru lactate cu procentaj scăzut de grăsimi. Efectul revigorant al iaurtului creşte dacă îl amesteci cu ananas, căpşune şi un praf de scorţişoară (fluidizează sângele şi scade nivelul de zahăr din organism).
Adaugă o lingură de cereale integrale şi vei obţine o masă de dimineaţă savuroasă, care-ţi va ţine de foame în jur de două ore.
Castraveţii te remineralizează
Datorită conţinutului său bogat de apă şi de minerale, castravetele are un efect hidratant de două ori mai puternic decât aceeaşi cantitate de apă consumată.
Şi încă ceva! Consumând castraveţi cruzi vei putea oferi organismului tău calciu şi magneziu, dar şi potasiu, sodiu şi alte minerale. Dacă te-ai săturat să-l adaugi în salate, poţi prepara un sos din castraveţi cu iaurt şi mărar. E delicios!