Mănânci sănătos și totuși nu slăbești? Iată motivele

Ultima actualizare:

    Ce dietă să ţii  în funcţie de zodie
Ce dietă să ţii în funcţie de zodie

Dietele chinuitoare sunt omniprezente în viața femeilor. Totuși, cele mai multe înțeleg că a mânca sănătos este mult mai eficient decât a te înfometa, așa că adoptă un stil de viață corespunzător. Ce se întâmplă însă când, deși ai o alimentație corectă, nu reușești să pierzi kilogramele în plus?

Specialiști citați de foodstory.ro au alcătuit un top 9 motive pentru care alimentația sănătoasă nu echivalează cu pierderea în greutate, Iată care sunt acestea:

1. Mănânci prea mult. Nuci, avocado, migdale, fructe. Sunt sănătoase și recomandate de nutriționiști, dar au și multe calorii. Prin urmare, nu trebuie să faci excese.

2. Sari peste micul dejun. Este cea mai importantă masă a zilei, te ajută să-ți accelerezei metabolismul și să-ți conservi energia de-a lungul zilei. Prin urmare, este o greșeală să sari peste el.

3. Mănânci în picioare. Asta înseamnă, automat, că mănânci foarte repede și că nu mesteci corect mâncarea. Foarte greșit, avertizează nutriționiștii. Mănânci mai mult, deși ai impresia că e mai puțin, ai tendința de a ciuguli din toate, iar senzația de foame apare destul de repede.

4. Mănânci/bei alimente/băuturi slabe în calorii. Scrie pe etichetă dietetic, dar, în ciuda numărului redus de calorii, acest fel de alimente sau băuturi conțin mult zahăr, sare sau alți aditivi care dăunează siluetei.

5. Nu mănânci destule legume. Au calorii puține, dar sunt foarte sățioase datorită fibrelor conținute. Persoanele care le consuma în timpul curelor de slabire au mai multe șanse să slăbească și să se mențină mai apoi decât cei care le ocolesc.

Vezi aici restul motivelor posibile

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
lumină PNG
image
image
image
image
image
image
Epava Titanicului (© NOAA / Institute for Exploration / University of Rhode Island / Wikimedia Commons)
easter bell 3321946 1280 jpg
carti biblioteca birou jpeg
scoala jpg
preot freepik jpg
ploaie jpg
Transilvania şi Basarabia, lebedele Mării Negre (din arhiva personală a lui Constantin Cumpănă) jpg
umar kamani nada adelle nunta profimedia jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net