Mătasea de porumb curăţă rinichii

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

Bătrânii foloseau ceaiul de mătase de porumb pentru a elimina pietrele la rinichi. Ceaiul însă dă rezultate excelente şi în reducerea surplusului de kilograme. Află mai multe despre proprietăţile curative ale mătasei de porumb în „Click! Sănătate" de august!

Mătasea de porumb, partea care se foloseşte la infuzii şi tratamente naturiste, are o mulţime de compuşi valoroşi. Conţine potasiu, calciu, dioxid de siliciu, saponine, ulei volatil, alantoină, ceară, vitaminele C, E, K.

Toate aceste elemente fac ca mătasea de porumb să fie apreciată şi recomandată în curele de detoxifiere, în tratamentul bolilor de inimă şi de ficat. Numărul mare de antioxidanţi recomandă ceaiul din mătase de porumb şi în tratamentul cancerului.

Te scapă de kilogramele în plus

Obezitatea poate fi combătută într-un mod sănătos tot cu mătase de porumb. Însă un astfel de tratament necesită timp.

Substanţele din mătase denumite mucilagii au rolul de a absorbi surplusul de apă din ţesuturi. Ceaiul din mătase de porumb completează un regim alimentar echilibrat şi dietetic, având o contribuţie majoră la pierderea în greutate şi la reglarea organismului.

Sunt necesare două-trei căni de ceai pe zi, băute încet, câte o înghiţitură.

Infuzia elimină pietrele la rinichi

Ca să beneficiezi de proprietăţile curative, trebuie să culegi mătasea de porumb cât boabele sunt încă lăptoase, apoi s-o laşi să se usuce într-un loc ferit de soare.

Prepară o infuzie neîndulcită din 2 linguri de mătase de porumb uscată la 200 ml de apă clocotită şi lasă la infuzat un sfert de oră. Se consumă apoi câte o lingură cu ceai la fiecare două-trei ore, dacă ai pietre la rinichi sau suferi de cistită.

Tratamentul durează până la vindecare. E bine să bei timp de mai multe săptămâni din acest ceai dacă e vorba de calculi renali. Se recomandă infuzia cu mătase de porumb şi în bolile de inimă, obezitate şi în edeme, pentru că „stoarce" apa în exces din ţesuturi.

Boabele revigorează organismul

Fierte, pe jar sau în salate cu ton şi multă verdeaţă, boabele de porumb nu trebuie să lipsească din dieta noastră. Sunt pline de vitamine, antioxidanţi şi ajută digestia.

simeon stalpnicul png

Vitaminele din complexul B din compoziţia porumbului au rolul de a revigora organismul. Astfel, porumbul la micul dejun te energizează şi consumat seara te ajută să combaţi oboseala acumulată peste zi.

Este un aliment de tip cereală integrală care poate fi integrat într-o dietă sănătoasă. Scopul este să consumăm zilnic cereale integrale. Ele ne ajută să avem o digestie corectă. Datorită antioxidanţilor, ­porumbul protejează vederea.

Deoarece antioxidanţii încetinesc procesele de alterare a vederii şi ajută la tratarea cataractei. De asemenea, vitaminele B din compoziţie sunt un aliat al memoriei.

Uleiul întăreşte imunitatea

Uleiul obţinut din germeni de porumb conţine într-un procent însemnat vitamina E care este un antioxidant eficace. Vitamina E contribuie la fortificarea sistemului imunitar şi muscular al omului.

simeon stalpnicul png

Ea mai este numită şi "vitamina tinereţii", fiind un antioxidant care încetineşte procesul de îmbătrânire în organism. De asemenea, produsul este un bun drenor al căilor biliare, precum şi un moderator al tiroidei. Este cunoscut ca un ulei dietetic recomandat în alimentaţia bolnavilor de diabet şi a celor care suferă de boli ale stomacului.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
asistati social romania foto arhiva adevarul jpg
image
image
image
image
image
image
fond postasi 2 1698256806 jpg
Manastirea Cernica FOTO Shutterstock
casa florilor jpg
dus jpg
iluzie optica jpg
Rione Terra Volcano jpg
cirese advertorial img 4 jpeg
norvegia pixabay jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net