Mazărea protejează INIMA
Scad colesterolul
Fibrele din cereale sau leguminoase ajută la scăderea colesterolului prin influenţarea absorbţiei lui din alimente, la nivelul intestinului subţire.
Fibrele inhibă absorbţia unor grăsimi, fiind utile în regimul celor cu boli cardiace sau hipertensive.
Previn afecţiunile colonului
Datorită umflării fibrelor în intestine şi a reglării digestiei, o dietă bazată pe legume şi fructe poate preveni afecţiunile colonului. Mai mult, unele probleme ale tractului digestiv pot fi evitate, oprite sau chiar anulate doar prin urmarea dietei pe bază de fibre. Aceasta ajută la prevenirea constipaţiei sau a hemoroizilor.
Protejează inima
Fibrele din cereale sunt considerate a fi cele mai eficiente pentru a preveni bolile cardiovasculare. Cercetătorii au subliniat importanţa pe care o are dieta bogată în fibre, în special micul dejun bazat pe cereale, în reducerea afecţiunilor coronariene.
Mazărea protejează oasele
Nu mai puţin de şapte vitamine, şi anume C, B1, A, B2, B3, B6 şi şapte minerale intră în compoziţia unui bob de mazăre. Pe lângă acestea, mazărea mai este compusă şi din acid folic, fibre şi proteine.
Mazărea ajută la protejarea sistemului osos, a inimii şi a vaselor sangvine. Dacă vă simtiţi obosiţi, sau lipsiţi de energie, o porţie de mazăre vă repune pe picioare graţie nutrienţilor care produc energie.
Fasolea, sursă de vitamina B
Fasolea conţine fibră solubilă şi insolubilă. Prima ajută la digestie şi previne constipaţia, iar cealaltă reduce nivelul grăsimilor din sânge.
Fasolea este o sursă de vitamina B, potasiu, seleniu, magneziu şi chiar calciu. Are foarte puţină grăsime şi aproape deloc colesterol. Consumul zilnic de fasole verde poate ajuta la scăderea valorii colesterolului cu până la 20%.
Lintea îţi dă energie
Lintea este recomandată mamelor care alăptează, sporeşte nivelul de energie al organismului şi creşte rezistenţa fizică la efort.
Nu există contraindicaţii serioase pentru linte, însă este indicat ca dieta să nu se bazeze excesiv pe consumul acestei legume, pentru a nu se solicita prea mult aparatul digestiv.
Citeşte şi: