Microbii din casă te pot îmbolnăvi! Uite cum să-ţi protejezi sănătatea!

2 septembrie 2014
simeon stalpnicul png
F─â c├ót mai des cur─â┼úenie ├«n cas─â pentru a elimina microbii ┼či bacteriile care te pot ├«mboln─âviShutterstock

├Än general, germenii din locuin┼úe sunt cei care, ├«ntr-o form─â sau alta, rezist─â la nivelul suprafe┼úelor, ├«n praful de pe mobilier, pe podea, ├«n aparatele de aer condi┼úionat sau ├«n b─âi. Ace┼čtia includ germeni din categoria patogenilor intestinali (salmonella, shigella, E.Coli), stafilococi, streptococi, germeni anaerobi, parazi┼úi ┼či fungi. De aceea, bolile pe care le putem face av├ónd ca surs─â propria locuin┼ú─â sunt foarte diverse.

În bucătărie te poţi infesta cu salmonella

Poate te g├óndeai c─â ├«n baie se g─âse┼čte cel mai mare num─âr de germeni, ├«ns─â speciali┼čtii contrazic acest lucru ┼či sus┼úin c─â buc─ât─âria este locul unde riscul de a te pricopsi cu maladii microbiene sau virotice este cel mai crescut. Temperaturile ridicate ┼či umiditatea creeaz─â un mediu propice de multiplicare a bacteriilor, ceea ce face ca, mai ales pe timpul verii, alimentele s─â se altereze mai rapid dac─â nu sunt depozitate corespunz─âtor. ┼óine cont de faptul c─â microbii pot fi oriunde: pe vesel─â, pe suprafe┼úele de g─âtit, ├«n dulapuri, ├«n frigider ┼či mai ales pe buretele de vase. ├Än plus, bacteriile sunt aduse ├«n buc─ât─ârie odat─â cu cump─âr─âturile, ├«n special atunci c├ónd depozit─âm inadecvat carnea crud─â, ou─âle, produsele lactate ┼či legumele. ├Än acest fel, se poate transmite infec┼úia cu salmonella, aceasta fiind printre cele mai r─âsp├óndite infec┼úii de tip alimentar.

Din baie putem lua stafilococul auriu

├Än baie se concentreaz─â 25% din microorganismele din cas─â, spun speciali┼čtii. Iar bacteriile pot fi prezente pe toate obiectele din baie, nu doar pe scaunul de la toalet─â, pe chiuvet─â, robine┼úi ┼či cad─â. Astfel, speciali┼čtii spun c─â dac─â nu schimbi suficient de des prosopul ┼či mai als dac─â ├«l folose┼čti ├«mpreun─â cu alte persoane, po┼úi lua stafilococul auriu, un microb ce se transmite de pe piele pe ┼úes─âtur─â, iar apoi de pe ┼úes─âtur─â pe pielea ta. Aproximativ 50%  din oameni sunt purt─âtorii acestei bacterii ┼či ea poate cauza de la infec┼úii superficiale ale pielii p├ón─â la afec┼úiuni severe, precum septicemia sau meningita. Microbi periculo┼či se g─âsesc ┼či pe clan┼úa u┼čiid e la baie, pe ├«ntrerup─âtoare, pe dulapuri, oglind─â, pe faian┼ú─â, gresie, chiar ┼či pe periu┼úa de din┼úi.

kate middleton 4 jpg
cub lili sandu animat gif
cub adrian alexandrov png
vangelis afp jpg
cub liviu varciu animat gif
catrinel menghia cannes (4) jpg
image
adevarul.ro
image
adevarul.ro
allergy g3d6759da5 1920 jpg
kate middleton 4 jpg
Ma╚Öin─â de Poli╚Ťie din Germania jpeg
politia locala jpeg
vladimir putin imagini recent colaj jpg
calendar ortodox 2021 20 mai sf mc talaleu png