Mierea este utilă şi pentru problemele pielii

Ultima actualizare:

Dacă până acum ai folosit mierea doar în alimentaţie, e bine să ştii că beneficiile ei se extind şi asupra pielii. Mierea simplă sau în combinaţii poate contribui la tratarea rănilor, a acneei şi a mătreţii. Citeşte mai multe în numărul de august al revistei Click! Sănătate!

Grăbeşte vindecarea rănilor

Rănile se vindecă destul de repede, dar, uneori, din cauza malnutriţiei, a unor boli sistemice sau a inflamaţiei excesive a zonelor respective, vindecarea întârzie să apară. Mai multe studii au arătat că mierea poate contribui la grăbirea cicatrizării. De exemplu, experimentele in vitro (în mediu controlat) au dovedit că mierea stimulează pielea să producă citokine. Acestea sunt molecule care transmit informaţii între celulele sistemului imun şi apără organismul de infecţii. Dacă producţia de citokine este mărită imediat după apariţia unei răni, procesul de vindecare începe mai repede. În plus, mierea poate duce la scădea unor compuşi, care pot contribui la inflamarea excesivă a unei răni cronice.

În combinaţie cu lămâia tratează acneea

O problemă cu care se confruntă mai ales adolescenţii, dar de care nici adulţii nu sunt feriţi, este acneea. Mierea este un antibacterian şi un antioxidant natural care, în combinaţie cu lămâia, contribuie la îndepărtarea coşurilor şi a punctelor negre. Amestecă 1 lingură de miere cu 1 linguriţă de suc de lămâie. Fierbe 1 litru de apă şi stai cu faţa deasupra vasului 10 minute, până ţi se deschid porii. Aplică mierea cu lămâie pe faţă şi las-o să acţioneze între 15 şi 30 de minute. Spală-te cu apă călduţă, pentru a curăţa tenul, apoi cu apă rece, pentru a închide porii.

Remediu împotriva mătreţii

Dermatita seboreică este nu doar o problemă a pieii, ci poate genera neplăceri şi prin impactul negativ asupra psihicului. Din acest motiv, persoanele afectate sunt dispuse să încerce, pe lângă tratamentele de la medic, şi remedii alternative. Proprietăţile antifungice şi antibacteriene ale mierii o fac un remediu demn de luat în seamă pentru scalpul afectat de mătreaţă sau dermatită seboreică. O dată la 2 zile, masează zonele afectate cu miere crudă pentru 2-3 minute. Lasă mierea să acţioneze 3 ore, apoi clăteşte cu apă caldă. Continuă tratamentul de-a lungul a 4 săptămâni pentru a reduce mâncărimea, iritaţiile şi crustele.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Richard și Alejandra Gere, GettyImages (2) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
Regele Charles  foto   GettyImages jpg
image 2010 02 9 6894183 56 printre nameti 1200x720 jpg
1 remediu sforait jpg jpeg
cea mai scunda femeie cea mai inalta femeie guinness world records jpg
prison puzzle jpg
coltea jpg
truck 2920533 1280 jpg
sectie votare jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net