Migrenele, alungate cu dietă

Ultima actualizare:

Foarte mulţi oameni suferă de dureri de cap şi migrene. Câteodată durerea este suportabilă, dar în unele cazuri este foarte puternică, aducând bolnavul în pragul agoniei. Dr. Codruţ Ţuţu, medic specialist în Acupunctură şi Apifitoterapie, ne învaţă cum să tratăm naturist migrenele.

Migrenele înseamnă disconfort intens, pulsaţie uşoară până la pulsaţie acută şi presiune în cap. Migrenele sunt rezultatul reacţiei alergice la anumite substanţe, produse alimentare sau mediu. Migrenă se poate manifestă şi că urmare a existenţei unei malformaţii la nivelul creierului sau a cutiei craniene. Însă cele mai frecvente migrene sunt cele de origine vasculară, fiind determinate de dilatarea unui vas de sânge ce creşte fluxul sanguin din respectiva regiune din creier.

Dr. Codruţ Ţuţu, medic specialist în Acupunctură şi Apifitoterapie
Dr. Codruţ Ţuţu, medic specialist în Acupunctură şi Apifitoterapie

Persoanele care suferă de migrene reclamă de obicei dureri severe pe o parte sau în tot capul, tulburări de vedere şi chiar probleme digestive. Migrena este însoţită adesea de vărsături, oboseală, nervozitate, hipersensibilitate la zgomot şi lumină şi senzaţie de greaţă. În cazul acesta, bolnavul trebuie să ajungă la un specialist în medicină tradiţională. Iată câteva sfaturi pentru a trata aceste această afecţiune: 

  • acupunctură; 
  • dietă: legume şi fructe care au culorile roşie verde închis (fructe de pădure, rodii, frunze de ţelină, de pătrunjel etc);
  • multă mişcare în aer liber;
  • lichide cât mai multe, băute treptat
  • excitanţi nervoşi: cafea, cacao (fără excese);
  • ceaiuri: faceţi un amestec din cantităţi egale de busuioc, mesteacăn, roiniţă, rozmarin, sunătoare. Puneţi 4 linguri la 1 litru de apă fiartă, lăsaţi la infuzat 2-3 minute şi consumaţi 1-2 litri pe zi;
  • fără stress, stare de tensiune, încordare şi disconfort;
  • evitarea diferenţelor bruşte de temperatură. 
image
image
image
image
image
image
9469179mac jpg
craig evans tatuaje iepuri cartea recordurilor instagram jpg
Somn - bărbat care doarme FOTO Shutterstock
lidl pexels jpg
arbore de cacao foto jpg
primul telefon graham bell jpg
Antarctica (Shutterstock) jpg
facebook glovo jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net