Mușeţelul, de ajutor în problemele digestive

simeon stalpnicul png

Una dintre cele mai populare plante medicinale, mu┼če┼úelul are o arom─â ┼či o savoare inconfundabile. Dincolo de faptul c─â bei cu pl─âcere o can─â de ceai de mu┼če┼úel, acesta este ┼či remediul pentru o gam─â larg─â de boli. Iat─â cum ├«l folosim!

Intern 

Mu┼če┼úelul este excelent pentru efectele carminative, u┼čor sedative, antispastice ┼či tonice. Se utilizeaz─â sub form─â de infuzie (1 linguri┼ú─â de plant─â la 1 can─â ap─â, 1-2 c─âni pe zi) sau extrac┼úie dubl─â: se macereaz─â la rece 1-2 linguri┼úe de flori ├«n jum─âtate de can─â de ap─â, timp de 30 minute. Solu┼úia se strecoar─â, iar florile se infuzeaz─â cu o alt─â jum─âtate de can─â de ap─â clocotit─â. Cele dou─â lichide se amestec─â, iar amestecul se bea de-a lungul unei zile. Planta este indicat─â ├«n afec┼úiuni precum: amigdalite, inflama┼úii cronice respiratorii, faringite, reac┼úii alergice, astm alergic, colici, tulbur─âri digestive ├«nso┼úite de durere ┼či balonare (gastrit─â hiperacida, ulcer gastric, colit─â), spasme intestinale, st─âri dispeptice, diaree, cistite, iritabilitate premenstrual─â, menstre dureroase, tulbur─âri menstruale, dezechilibre hormonale la pubertate, insomnii (adjuvant), stres. Pentru poten┼úarea efectului antiseptic ┼či antispastic la nivelul aparatului digestiv, se poate asocia ceaiul de mu┼če┼úel cu cel de coada-┼čoricelului.

Extern

Pentru ac┼úiunea cicatrizant─â, emolient─â ┼či antiflogistic─â, mu┼če┼úelul poate fi folosit sub mai multe forme. Ca inhala┼úii este indicat ├«n afec┼úiuni ale c─âilor respiratorii superioare ┼či ale sinusurilor, ├«n astm alergic. Astfel, un litru de ap─â fiart─â se toarn─â peste 4 linguri de mu┼če┼úel, iar aburul se inhaleaz─â sub un prosop. Se poate folosi pentru clisme (├«n st─âri iritative ale intestinului gros); la comprese ┼či sp─âl─âturi (├«n conjuctivite ┼či alte inflama┼úii ale ochilor, pete ┼či irita┼úii cutanate, prurit vulvar, erup┼úii cutanate care provoac─â m├ónc─ârimi sau supura┼úii). Pentru comprese, se toarn─â 250 ml lapte fierbinte peste 1 lingur─â de mu┼če┼úel, se infuzeaz─â 1 minut, se strecoar─â ┼či se folose┼čte c─âldu┼ú. Mai pute┼úi face gargar─â cu infuzie: 3 linguri la 1 can─â de ap─â, la care se adaug─â 4 g de acid boric. Afec┼úiuni ce pot fi ameliorate cu ajutorul mu┼če┼úelului: gingivite, abcese dentare, amigdalite, stomatite, ulcere, hemoroizi, furunculosa, r─âni purulente, ulcera┼úii, leucoree, reumatism, arsuri, eczema, conform www.farmaciata.ro.

anamaria ferentz jpeg
credinciosi
BeFunky collage (38) jpg
image png
image png
BeFunky collage (39) jpg
jojo vacanta culinara jpeg
regina letizia (5) jpg
image
image
image
image
carrie si boris johnson
regina letizia (5) jpg
colaj editare foto 2 jpg
florin citu 1 840x500 jpeg
Care sunt marile provocari atunci cand iti cauti un job si cum sa treci peste ele jpg
Meghan Markle și Harry OK Mag jpg