Nu le arunca! Iată care sunt beneficiile cojilor de ouă!
Cu toţii avem tendinţa de a arunca la gunoi cojile de ouă, însă nu ştim că acestea sunt bogate în minerale. Conţin 90% calciu, necesar pentru sănătatea dinţilor şi a sistemului osos. Calciul stimulează producţia celulelor sanguine, previne apariţia osteoporozei, reglează tensiunea arterială şi nivelul de colesterol din sânge.
Cojile de ouă conţin o cantitate mare de fier, zinc, cupru, fluor, magneziu, fosfor şi crom. 3 grame de coji de ouă asigură cantitatea zilnică necesară de calciu.
Detoxifică sângele
Spală coaja a cinci ouă, mărunşeşte-o foarte fin şi adaugă praful obţinut în doi litri de apă. Bea câte două pahare zilnic. Poţi adăuga şi câteva picături de lămâie. Lichidul poate fi ţinut a frigider timp de 7 zile.
Tratează ulcerele şi gastritele
Spală coaja a două ouă, mărunţeşte-o foarte fin, adaugă trei linguri de suc de lămâie şi jumătate de pahar cu lapte cald. Consumă din acest amestec de două ori pe zi, dimineaţa şi seara.